Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

578 Κούρδους σκότωσαν οι Τουρκικές δυνάμεις σε 1 μήνα!

Συνεχίζονται οι επιθέσεις του Τουρκικού στρατού στη Νοτιοανατολική Τουρκία, στα εδάφη που ο πληθυσμός είναι στην πλειοψηφία του Κουρδικής καταγωγής. Η επιχείρηση κατά των Κούρδων ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2015. Ουσιαστικά πρόκειται για πόλεμο εκκαθάρισης από τον Τουρκικό στρατό.

Μέχρι στιγμής, στην επιχείρηση που έχει ονομαστεί «αντιτρομοκρατική» έχουν βρει το θάνατο 578 Κούρδοι «τρομοκράτες», σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επιχείρηση κατά των Κούρδων γίνεται κυρίως στις επαρχίες του Diyarbakir, του Sirnak και του Mardin.

Στις περιοχές αυτές ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 2 Δεκεμβρίου 2015!



Στην πόλη Silopi της επαρχίας Sirnak, οι επιχειρήσεις αναμένεται να σταματήσουν σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του Τουρκικού στρατού, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah η πόλη απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες του PKK!!!
Πλέον η Τουρκική κυβέρνηση σκέφτεται πως θα μπορέσει να κυβερνήσει καλύτερα την πόλη!

Όμως, οι σκληρές μάχες συνεχίζονται μεταξύ του Τουρκικού στρατού και του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία και όπως παραδέχονται οι Τούρκοι αξιωματούχοι, η κοινωνική και οικονομική ζωή έχει παραλύσει.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε αίτηση δικηγόρων για την προσωρινή διακοπή της απαγόρευσης κυκλοφορίας και την προσωρινή διακοπή των επιχειρήσεων του Τουρκικού στρατού στις επαρχίες Sur του Diyarbakir και Cizre του Sirknak. Οι δικηγόροι είχαν αιτηθεί να ερευνηθεί το αν οι επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και αν είναι σύμφωνες με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πάντως σε σημερινή του ανακοίνωση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε από την Τουρκία να φροντίσει ώστε να παρέχεται ιατρική περίθαλψη σε όποιον την ζητά και οι αρμόδιοι να το κρατούν ενήμερο για τις εξελίξεις.



Για τις πολεμικές επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού εναντίων των Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία σας είχαμε ενημερώσει με τα άρθρα:

Πόλεμος στην νοτιοανατολική Τουρκία. Γιατί δεν λένε τίποτα τα ΜΜΕ;
 

και

Οι Κούρδοι της Τουρκίας ανακήρυξαν αυτονομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου