Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο φιλότουρκος Γ.Γ. του ΝΑΤΟ (video)

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ ξεδίπλωσε τα φιλοτουρκικά του συναισθήματα, που βέβαια είναι και συναισθήματα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

Η δημοσιογράφος του CNN Hala Gorani, πήρε συνέντευξη από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, με θέμα την κατάρριψη του Ρωσικού Su-24 από τα Τουρκικά F-16.

Η δημοσιογράφος αφού αναφέρθηκε στη διάρκεια των ελάχιστων δευτερολέπτων της παραβίασης του Τουρκικού εναερίου χώρου από το Ρωσικό μαχητικό, ρώτησε αν η Τουρκική αντίδραση ήταν υπερβολική.
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ απέφυγε την ερώτηση και προσπάθησε να δικαιολογήσει την Τουρκική αντίδραση, λέγοντας πως η Τουρκία έχει δικαίωμα στην υπεράσπιση του εναερίου χώρου της.



Τότε η δημοσιογράφος τον ρώτησε για τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τα Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, με βάσει τα tweets του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Jens Stoltenberg προσπάθησε να αποφύγει την ερώτηση λέγοντας ότι τα ζητήματα είναι διαφορετικά.

Η δημοσιογράφος όμως επέμεινε, υπενθυμίζοντας τις κατηγορίες του κ. Τσίπρα μέσω του twitter και ξαναρώτησε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις Τουρκικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου και του καταλόγισε ότι το ΝΑΤΟ εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά!
Ο ΓΓ Γραμματέας απάντησε όσο πιο διπλωματικά μπορούσε, υπερασπιζόμενος την Τουρκία και αδειάζοντας για ακόμη μία φορά την Ελλάδα…


Δείτε το video:
https://www.youtube.com/watch?v=ST7YcfJF8Wk


Υπενθυμίζεται πως εχθές 1 Δεκεμβρίου 2015 στις 3 το μεσημέρι, σχηματισμός 6 Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου.
Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε δύο σχηματισμούς των 4 και 2 αεροσκαφών, πραγματοποίησε εικονικές προσβολές στους Φούρνους από τα 4.000 πόδια, 2 αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το νησάκι Μακρονήσι στα 8.500 πόδια και το νησάκι Ανθρωποφάγοι στα 8.200 πόδια (του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων) και πραγματοποίησαν εικονική προσβολή τού Αγαθονησίου από τα 8.100 πόδια.
Στη συνέχεια τα Τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 3:30 το μεσημέρι νοτίως της Σάμου.
Κανένα Τουρκικό μαχητικό δεν καταρρίφθηκε από την Ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου