Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Απαγορεύτηκε το Ίδρυμα Soros στην Ρωσία ως απειλή στην εθνική ασφάλεια!

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας αναγνώρισε το Ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος, Ανοιχτή Κοινωνία και ακόμη ένα θυγατρικό του οργανισμό ως ανεπιθύμητους, απαγορεύοντας στους Ρώσους πολίτες να συμμετέχουν στις δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της εισαγγελίας που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, οι δραστηριότητες των Open Society Institute και Open Society Institute Assistance Foundation κρίθηκαν ως απειλές στα θεμέλια του Ρωσικού Συντάγματος, στην τάξη και στην εθνική ασφάλεια.

Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα ενημερωθεί λεπτομερώς για τα συμπεράσματα και θα συμπεριλάβει τους δύο οργανισμούς στη Ρωσική λίστα των ανεπιθύμητων ξένων οργανισμών.

Οι εισαγγελείς διερεύνησαν τον περασμένο Ιούλιο τις δραστηριότητες των δύο οργανισμών που κηδεμονεύονται από τον γνωστό Αμερικανό χρηματοοικονομικό σύμβουλο George Soros, μετά την έγκριση από τους Ρώσους Γερουσιαστές της ονομαζόμενης Patriotic Stop-List, 12 οργανισμών που έχριζαν άμεσης προσοχής λόγω των υποτιθέμενων αντιρωσικών δραστηριοτήτων.

Άλλοι οργανισμοί που ελέγχθηκαν και ανήκουν στην λίστα είναι το National Endowment for Democracy, το International Republican Institute, το National Democratic Institute, το MacArthur Foundation και το Freedom House.

Στα τέλη Ιουλίου, το Ρωσικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αναγνώρισε τον οργανισμό US National Endowment for Democracy ως ανεπιθύμητο, μετά την ανακάλυψη των εισαγγελέων πως ο οργανισμός είχε ξοδέψει εκατομμύρια σε προσπάθειες να αμφισβητήσει την νομιμότητα των Ρωσικών εκλογών και στην αμαύρωση του κύρους της στρατιωτικής θητείας.

Ο νόμος για τους ανεπιθύμητους ξένους οργανισμούς ήρθε σε ισχύ στις αρχές Ιουνίου. Απαιτεί την δημιουργία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το γραφείο της γενικής εισαγγελίας, επίσημης λίστας με τους ανεπιθύμητους ξένους οργανισμούς και την απαγόρευση των δραστηριοτήτων τους.

Από τη στιγμή που ένας οργανισμός χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος, τα περιουσιακά του στοιχεία στη Ρωσία παγώνουν, τα γραφεία του κλείνουν και η διανομή των υλικών - δραστηριοτήτων του απαγορεύεται.

Εάν η απαγόρευση παραβιαστεί, το προσωπικό του παράνομου οργανισμού και οι τυχόν Ρώσοι πολίτες που συνεργάζονται μαζί τους, μπορεί να αντιμετωπίσουν βαριά πρόστιμα, ακόμη και φυλάκιση σε περίπτωση επανάληψης των παραπτωμάτων.

Το ίδρυμα Soros άρχισε τη δραστηριότητά του στην Ρωσία στα μέσα του 1990 και έληξε τις δραστηριότητές του το 2003.



Πηγή:
https://www.rt.com/politics/323919-soros-foundation-recognized-as-undesirable/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου