Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Να συλληφθεί ο Τούρκος δολοφόνος του Ρώσου πιλότου ζητά η Ρωσία

H Ρωσία ζητάει από την Τουρκία να προχωρήσει στη συλλάβει τον Τούρκο που παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον Ρώσο πιλότο, μετά την κατάρριψη του Ρωσικού  Su-24 από Τουρκικά F-16 στα Τουρκο-Συριακά σύνορα τον Νοέμβριο.

«Απαιτούμε την λήψη άμεσων μέτρων από τις Τουρκικές αρχές για τη σύλληψη  του Αλπαρσλάν Τσελίκ και των συνεργών του και την προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της δολοφονίας του Ρώσου πιλότου» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurriyet στις 14 Δεκεμβρίου, ο Αλπαρσλάν Τσελίκ που είναι υπήκοος Τουρκίας και μάχεται με τους Τουρκμένους αντάρτες στη Συρία, είπε ότι η συνείδησή του δε μπορεί να βαρύνεται από την ανάμνηση κάποιου που έριχνε βόμβες εναντίον των Τουρκμένων αμάχων καθημερινά, αναφερόμενος στο (νεκρό) Ρώσο πιλότο Ολέγκ Πεσκόβ.

«Η αντεκδίκηση είναι φυσικό δικαίωμα» είπε ο Τσελίκ στην συνέντευξη, χωρίς όμως να παραδεχτεί ότι σκότωσε τον Ρώσο πιλότο.

Η Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε επίσης την έκπληξή της που δίνεται χώρος σε τρομοκράτες για να εκφράσουν την άποψή τους μέσα από μία μεγάλη Τουρκική εφημερίδα, ενώ τόνισε πως ο Τσελίκ «ομολόγησε την άμεση εμπλοκή του στη δολοφονία του Ρώσου πιλότου».


Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας επιδεινώνονται καθημερινά μετά την απαράδεκτη ενέργεια των Τούρκων, να καταρρίψουν το Ρωσικό μαχητικό επειδή, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο για 20 περίπου δευτερόλεπτα.


Διαβάστε στους παρακάτω συνδέσμους τα ρεπορτάζ της εφημερίδας Hurriyet για το θέμα:

http://www.hurriyetdailynews.com/alleged-killer-of-russian-pilot-of-downed-jet-defends-the-killing-.aspx?pageID=238&nID=93061&NewsCatID=352

http://www.hurriyetdailynews.com/moscow-demands-arrest-of-alleged-killer-of-downed-russian-jet-pilot.aspx?pageID=238&nID=93257&NewsCatID=352

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου