Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Πόλεμος στην νοτιοανατολική Τουρκία. Γιατί δεν λένε τίποτα τα ΜΜΕ; (φωτογραφίες)

Εμπόλεμη ζώνη αποτελεί η νοτιοανατολική Τουρκία. Στην περιοχή η πλειοψηφία των πολιτών είναι Κούρδοι και η περιοχή είναι υποψήφια για απόσχιση από την Τουρκία και ένωση με το Κουρδιστάν, όταν αυτό αποτελέσει κράτος.

Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν μπει σε πολλές κουρδικές πόλεις με τανκς, ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.


Στην πόλη Τσίζρε, οι επιθέσεις ενάντια σε άμαχους πολίτες είναι πλέον καθημερινές και σκληρές.



Την Παρασκευή, 5η ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι Τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν σε σπίτια με βαριοπούλες και ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες τους να τα εγκαταλείψουν.
 

Αστυνομικές δυνάμεις, ειδικές δυνάμεις και στρατιώτες, μπήκαν στη συνοικία Τσουντί της πόλης Τσίζρε, αφού πρώτα είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή τεθωρακισμένα και άρματα μάχης.


Έγιναν πολλές επιδρομές σε σπίτια και απείλησαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και να φύγουν από τη συνοικία.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι Τούρκοι στρατιώτες αφού υποχρεώσουν τους Κούρδους ιδιοκτήτες να φύγουν από τα σπίτια τους, στη συνέχεια τα λεηλατούν.

Οι κάτοικοι της Τσίζρε ζητάνε την υποστήριξη της παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στην Τουρκική «επιχείρηση ασφαλείας» που χτυπά σπίτια και αμάχους.



Στη πόλη Σουρ, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι σε ισχύ εδώ και 16 ημέρες.

Την Πέμπτη το απόγευμα στη πόλη Σουρ, οι Τούρκοι χτύπησαν με βολές πυροβολικού 3 σπίτια στη συνοικία Χασιρλί. Και τα 3 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ 7 άνθρωποι που βρίσκονταν στο ένα σπίτι τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταξύ τους και ένα παιδί.



Το Τουρκικό κράτος ακολουθεί από το καλοκαίρι την τακτική της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όταν κηρυχθεί μια Κουρδική πόλη ή συνοικία σε απαγόρευση κυκλοφορίας, οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, κόβεται η παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και διαδικτύου και αφού αποκλειστεί η περιοχή ξεκινούν οι «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις».

Οι Τουρκικές «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στρέφονται κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των υποστηρικτών του.



Όσο διαρκεί η επιχείρηση, οι πολίτες όχι μόνο δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό αλλά εάν κάποιος τραυματιστεί, απαγορεύεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο!

Αυτό βέβαια αποτελεί παγκόσμια Τουρκική εγκληματική πρωτιά, αφού ακόμη και στον πόλεμο οι αντίπαλοι τραυματίες περιθάλπονται.

Μόνο στο ισλαμικό καθεστώς Ερντογάν, οι τραυματίες και οι άμαχοι δεν έχουν πρόσβαση ή δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη όσο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αυτό το φασιστικό ισλαμικό κράτος αποκαλεί η Δύση «σύμμαχο» και «εταίρο»!



Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται με ελεύθερους σκοπευτές που ανεβαίνουν σε μιναρέδες και ταράτσες ψηλών κτιρίων και σκοτώνουν ό,τι κινείται.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σκοτωθεί πολλοί ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, από σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών.

Τουρκικά τανκς βάλουν εναντίον σπιτιών και στη Σινώπη.



Μπορεί τα δυτικά διεθνή Μέσα να σιωπούν για τις άγριες συγκρούσεις που μαίνονται στο τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία), μεταξύ Κούρδων και Τουρκικών αρχών, αυτό δεν σημαίνει ότι ολόκληρο το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν δεν έχει ξεσηκωθεί.


Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι διεξάγουν «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις με στόχο το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Βεβαίως οι Τούρκοι ουδέποτε διεξήγαγαν έστω και μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Για τους Τούρκους τρομοκράτες είναι μόνο οι Κούρδοι.



Στην κουρδική πόλη Νίσιβη, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, οι Κούρδοι έβαλαν μεγάφωνα στους μιναρέδες των τζαμιών που παίζουν πατριωτικά κουρδικά τραγούδια, ενώ ακούγονται μέσα από την πόλη οι ήχοι της μάχης.


Το Σάββατο, η Τουρκική αστυνομία διέλυσε διαδήλωση Κούρδων στην πόλη Μπατμάν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού.


Οι Τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι σε μάχες που μαίνονται τις τελευταίες 4 ημέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία έχουν σκοτωθεί 69 Κούρδοι αντάρτες και 2 Τούρκοι στρατιώτες.


Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ βομβάρδισαν θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ την Παρασκευή.


Σε οδομαχίες στην πόλη Σουρ του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν το Σάββατο, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε ελαφρά.
Φυσικά στη Σουρ έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.



Ένας άλλος Τούρκος στρατιώτης που είχε τραυματιστεί στη Τσίζρε την Παρασκευή, υπέκυψε στα τραύματά του.


Συνολικά 10.000 Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί, με άρματα μάχης, επιχειρούν στις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας στις οποίες έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.


Οι κάτοικοι της Τσίζρε διαδήλωσαν φωνάζοντας, «το PKK είναι ο λαός και ο λαός είναι εδώ».
Συγκρούσεις και διαδηλώσεις γίνονται και στο Ντιγιαρμαπακίρ, όπου ο λαός φώναζε στις Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πως «εδώ ειναι Κουρδιστάν, όχι Τουρκία»!



Την ίδια ώρα Κούρδοι διαδηλώνουν ενάντια στην Τουρκική κατοχή και βαρβαρότητα σε πόλεις της Ευρώπης.
Στη Λιέγη του Βελγίου, διαδηλωτές ζήτησαν να καταδικαστούν οι βαρβαρότητες του Τουρκικού κράτους.



Διαδήλωση κατά της εισβολής των Τουρκικών τανκς στις πόλεις του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν έγινε και στη Στοκχόλμη.


Πότε άραγε η «πολιτισμένη» Δύση θα αποφασίσει να δείξει τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία;
Πότε επιτέλους η Δύση θα φερθεί στην Τουρκία όπως της αξίζει;


Με πληροφορίες από τα:

http://www.tribune.gr/world/news/article/197812/mesa-stin-tourkia-menete-polemos-ke-den-mila-kanis-vinteo-foto.html

http://www.tribune.gr/world/news/article/197960/stin-tourkia-ginete-polemos-i-kourdi-sfazonte-kanis-den-milai-vinteo.html#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου