Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κατάσχονται τα κοσμήματα των μεταναστών στην Δανία για την κάλυψη των εξόδων τους (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Όπως γράφει η Τουρκική εφημερίδα Sabah, την περασμένη Κυριακή η Δανία πέρασε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα κατάσχονται τα κοσμήματα των μεταναστών ως «αποζημίωση», επικαλούμενη την Σουηδική κρατική τηλεόραση STV.

Ο Δανός Υπουργός Δικαιοσύνης και μετανάστευσης Soren Pind υπερασπίστηκε την απόφαση σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα.
«Με αυτόν τον τρόπο, τα έσοδα θα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των εξόδων που γίνονται για τους πρόσφυγες» δήλωσε ο Υπουργός.

Όμως, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός, δαχτυλίδια γάμου ή αρραβώνα, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα δεν θα κατάσχονται. Θα κατάσχονται υπέρ της κυβέρνησης όλα τα άλλα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ.

Καθώς ο νόμος δέχεται σφοδρή κριτική από πολίτες της Δανίας και της Σουηδίας, η αστυνομία προσπαθεί να βρει τον τρόπο εφαρμογής του.

Η Δανία απέκτησε κακή φήμη στην Ευρώπη, μετά την νίκη στις εκλογές του Ιουνίου του φιλελεύθερου κόμματος που βασίζεται σε αντιμεταναστευτική πλατφόρμα. Η φήμη χειροτέρεψε μετά την εφαρμογή των αντιμεταναστευτικών νόμων από τον Σεπτέμβριο, ενώ κλειστή είναι και η σιδηροδρομική σύνδεση της χώρας.

Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Μετανάστευσης της Δανίας, ο αριθμός των προσφύγων στην Δανία εκτοξεύτηκε στα ύψη. Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, σχεδόν διπλασιάστηκε το 2014 σε σχέση με το 2013, δηλαδή από 7.557 άτομα σε 14.815.
Από τους 14.815 που ζήτησαν άσυλο, μόνο οι 6.110 το έλαβαν. Οι περισσότεροι άνθρωποι που αιτήθηκαν άσυλο ήταν από τη Συρία και την Ερυθραία.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι μετανάστες έχουν γίνει ο ευκαιριακός στόχος για τον πλουτισμό των συμμοριών της Δανίας. Οι συμμορίες κερδίζουν πολλά χρήματα βοηθώντας τους πρόσφυγες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Η αστυνομία της Δανίας πρόσφατα προχώρησε σε συλλήψεις ανθρώπων που κατηγορούνται για εμπόριο ανθρώπων.

Πηγή: Daily Sabah
 
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η είδηση είναι πραγματική και μάλιστα μεταδίδεται από την ΕΡΤ, το Ρωσικό site Sptutnik News αλλά και το Δανέζικο Politiken.

«Είναι απαράδεκτο για τους Δανούς φορολογούμενους να πληρώνουν για αιτούντες άσυλο που μεταφέρουν μαζί τους πλούτο», δήλωσε ο Naser Khader που είναι επίτροπος μετανάστευσης του Συντηρητικού Κόμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου