Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Επιβολή πλαστικού χρήματος. Τι θα ισχύσει το 2016

Η δήθεν προοδευτική και δήθεν αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, επιβάλλει την χρήση του πλαστικού χρήματος δήθεν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Όμως, το μόνο που κάνει στην πραγματικότητα, είναι να επιβάλλει στους Έλληνες τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που ζητά τον απόλυτο έλεγχο της ζωής όλων των ανθρώπων.


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο του Σαββάτου και τον Γιώργο Παλαιτσάκη, δαπάνες συνολικού ποσού μέχρι 9.545 ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει το 2016 κάθε μισθωτός και συνταξιούχος, είτε μέσω μίας και μοναδικής πιστωτικής κάρτας, είτε μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα, είτε μέσω e-banking, ώστε να δικαιούται έκπτωση φόρου ως 2.100 ευρώ.

Στις δαπάνες για την κάλυψη του ποσού των 9.545ευρώ, θα αναγνωρίζονται οποιεσδήποτε δαπάνες έχουν εξοφληθεί από μία μόνο πιστωτική κάρτα, ή από μία μόνο χρεωστική κάρτα και σε αυτές περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, παροχές υπηρεσιών, λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, νοσήλια, φάρμακα, καύσιμα κλπ.

Για ποιο λόγο όμως θα πρέπει να είναι ΜΙΑ πιστωτική κάρτα ή ΜΙΑ χρεωστική κάρτα ΕΝΟΣ μόνο λογαριασμού;
Όσοι Έλληνες έχουν δουλειά και τα φέρνουν βόλτα, διαθέτουν τουλάχιστον 2 πιστωτικές κάρτες και τουλάχιστον 2 ή 3 τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν κάθε μήνα, καθώς είναι αδύνατο να γίνουν όλες οι συναλλαγές μέσω μίας πιστωτικής ή ενός λογαριασμού.
   
Πως θα πληρώνεται το ενοίκιο; Μέσω της πιστωτικής; Θα πρέπει δηλαδή όποιος νοικιάζει ένα ακίνητο να διαθέτει και μηχάνημα POS για να εισπράττει το ενοίκιο;

Πείτε το αυτό στην 72 ετών γιαγιά στην Αερόπολη της Μάνης, που νοικιάζει την γκαρσονιέρα στον αναπληρωτή εκπαιδευτικό για 8-9 μήνες…
Το υπουργείο θα πει, να πληρώνει ο νοικάρης το ενοίκιο στη γιαγιά με e-banking.
Αν όμως ο ενοικιαστής έχει δηλώσει την ΜΙΑ και μοναδική πιστωτική κάρτα που δικαιούται και όχι την χρεωστική, θα χάνει το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, επειδή θα αναγκαστεί να πληρώνει μέσω του τραπεζικού λογαριασμού;;;

Επίσης, πολλοί Έλληνες πληρώνουν μηνιαίως τις ιδιωτικές τους ασφάλειες μέσω της Χ τράπεζας καθώς η ασφαλιστική εταιρεία δεν συνεργάζεται με την Ψ τράπεζα όπου γίνεται η μισθοδοσία.

Επίσης, πολλοί Έλληνες χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες της Ζ τράπεζας, επειδή παρέχουν χαμηλότερο επιτόκιο ή δίνουν περισσότερες δόσεις (12) στην πληρωμή του άδικου και παράλογου ΕΝΦΙΑ, συγκριτικά με τις πιστωτικές κάρτες της τράπεζας Ψ, όπου γίνεται η μισθοδοσία.

Για ποιο λόγο λοιπόν, να μην μπορεί να υπάρξει ένα συγκεντρωτικό κίνησης λογαριασμών από 2 ή περισσότερες πιστωτικές κάρτες και από 2 ή περισσότερους λογαριασμούς;;;
Που βρίσκεται το πρόβλημα;
Ένα απλό πρόγραμμα είναι για τα κομπιούτερ του taxisnet.
Για ποιο λόγο θα πρέπει ΟΛΑ να γίνονται από ΜΙΑ κάρτα και ΕΝΑΝ λογαριασμό;;;

Όσον αφορά τους επαγγελματίες, κάθε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας θα υποχρεωθεί να εισπράττει μέσω ενός και μοναδικού λογαριασμού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων του ή την παροχή υπηρεσιών του, με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών!

Για ποιο λόγο να μην μπορεί να το κάνει μέσω 4 λογαριασμών, αφού 4 είναι οι «μεγάλες» τράπεζες της Ελλάδας;;; Για ποιο λόγο πρέπει όλα να γίνονται από ΕΝΑΝ λογαριασμό; Τι επιδιώκει η κυβέρνηση;

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα χρήματα των εισπράξεων αυτών, κάθε επιχειρηματίας και ελεύθερος επαγγελματίας, ΔΕΝ θα μπορεί να τα σηκώνει από τον λογαριασμό και να τα βάζει στην τσέπη του ή να τα αποθηκεύει στο σπίτι του με τη μορφή μετρητών, αλλά θα μπορεί να τα δαπανά μόνο μέσω χρεωστικής κάρτας ή e-banking, για πληρωμές προμηθευτών, φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και για την κάλυψη άλλων αναγκών της επιχείρησης ή του γραφείου του.

Διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του επαγγελματικού λογαριασμού ΔΕΝ θα μπορεί να γίνεται με αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών!!!
ΓΙΑΤΙ;;;

Από πού θα αποκτάει τα προσωπικά του χρήματα ο επιχειρηματίας και ο ελεύθερος επαγγελματίας;
Που θα βρίσκει μετρητά για να καλύψει τις οικογενειακές του ανάγκες; 

Δηλαδή θα έχει χρήματα που δεν θα μπορεί να ακουμπήσει, αν δεν γίνει λογιστκή εκκαθάριση στο τέλος του μήνα, ώστε να πάρει τα κέρδη του;

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο λογαριασμός που θα δηλωθεί στο taxisnet θα είναι ακατάσχετος, ενώ οι τράπεζα θα στέλνει το συγκεντρωτικό της κίνησής του στο taxisnet, για να αποδειχτεί πόσες συναλλαγές πραγματοποίησε ο κατάδικος, συγγνώμη, ο φορολογούμενος.

Τι γίνεται τώρα αν κάποιος δεν έχει ετήσιο εισόδημα 9.545 ευρώ;
Η κυβέρνηση λέει πως θα πρέπει να ξοδεύει ΟΛΑ του τα χρήματα με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα!
 

Ο άνεργος των 400 ευρώ του ταμείου ανεργίας, θα πληρώνει ΜΟΝΟ με πιστωτική ή χρεωστική;;;
Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός των 860 ευρώ για 8-9 μήνες, θα πληρώνει ΜΟΝΟ με πλαστικό χρήμα σε όποια γωνιά της Ελλάδας σταλεί να επιτελέσει το διδακτικό του έργο;
Είναι δυνατό αυτό;;;


Ακόμη και για κάποιον που έχει εισόδημα 12.000 ευρώ, η υποχρεωτική κατανάλωση 9.545 ευρώ αποτελεί απαγόρευση αποταμίευσης!!!

Για παράδειγμα ο Γιάννης, που είναι 32 ετών, ανύπαντρος, χωρίς καμία υποχρέωση, εργάζεται στην Άρτα και είναι ιδιοκτήτης ενός μικρού σπιτιού 50 τετραγωνικών.
Ο Γιάννης έχει μισθό 1000 ευρώ. Ενοίκιο δεν πληρώνει, αυτοκίνητο δεν έχει, παρά μόνο μια μηχανή 250 κυβικών, δεν καπνίζει  και τα ετήσια έξοδά του περιλαμβάνουν:
ΔΕΗ: 600
Νερό: 250
Πετρέλαιο: 600
Κοινόχρηστα: 260
Κινητό τηλέφωνο: 180
Σταθερό τηλέφωνο με internet: 300
Ασφάλεια και τέλη για τη μηχανή: 300
Σύνολο: 2490 ετησίως
Το φαγητό του, επειδή μαγειρεύει, κοστίζει κατά μέσο όρο 10 ευρώ την ημέρα.
Άρα, 3650 το χρόνο.
Σύνολο: 6140.
Ο Γιάννης δεν σπαταλάει χρήματα σε εξόδους και μεγάλη ζωή. Μόλις 30 ευρώ την εβδομάδα. Άρα 1560 ετησίως.
Σύνολο: 7700.
Του λείπουν 9545-7700=1845 ευρώ, για να φτάσει το αφορολόγητο της κυβέρνησης και επομένως θα φορολογηθεί επειδή ΔΕΝ ξοδεύει, αλλά αποταμιεύει, για να κάνει κάποια αγορά που έχει βάλει στόχο!!!
Η κυβέρνηση τιμωρεί τον Γιάννη!!!

Προφανώς η κυβέρνηση έχει υπολογίσει πως με τα 9.545 ευρώ που υποχρεωτικά θα πρέπει να ξοδέψει ο κάθε Έλληνας, θα εισπράξει από ΦΠΑ μόνο, περίπου 1.718 ευρώ. Τόσα φαίνεται της λείπουν, τόσα υποχρεωτικά θα ξοδέψει ο καθένας μας!!!

Θα πρέπει στην κυβέρνηση να σοβαρευτούν και να λογικευτούν.

Αφού θέλουν την επιβολή του πλαστικού χρήματος, τουλάχιστον θα πρέπει να το κάνουν συνολικά-αθροιστικά για κάθε πιστωτική κάρτα και κάθε τραπεζικό λογαριασμό που κινεί ο πολίτης, για νόμιμες αγορές – συναλλαγές.

Ποιο είναι το νόημα της συγκέντρωσης όλων των κινήσεων σε ΜΙΑ πιστωτική κάρτα ή ΜΙΑ χρεωστική κάρτα και ΕΝΑΝ λογαριασμό;;;
Να κάνουν τη ζωή των Ελλήνων ακόμη δυσκολότερη; Αυτό θέλουν;

Αν περάσει το μέτρο, όπως ακριβώς εξαγγέλθηκε, τότε πολύ σύντομα, θα δούμε και το υποχρεωτικό τσιπάρισμα των πολιτών, στο όνομα της απλούστευσης των τραπεζικών συναλλαγών και της αποφυγής τρομοκρατικών ενεργειών…

Ας κοιτάξει πρώτα η «αριστερή και προοδευτική» κυβέρνηση να εξασφαλίσει δουλειά και αξιοπρεπή μισθό σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πλαστικό χρήμα και μετά ας εφαρμόσει τις διαταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων…



Υ.Γ. 
Τα διόδια κύριοι της κυβέρνησης, θα είναι δυνατό να πληρωθούν με πιστωτική κάρτα;
Αυτοί που πρόκειται να διασχίσουν την Ελλάδα κάνοντας 1.000km θα μπορούν να πληρώνουν (επιτέλους) ΜΙΑ μόνο φορά ολόκληρο το ποσό, που σήμερα είναι 50 ευρώ, ώστε να ΜΗΝ σταματάνε 20 φορές (ναι, τόσα είναι τα διόδια) για να πληρώσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου