Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τα Βαλκάνια (video)

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το μήνυμα που έφτασε τις τελευταίες μέρες σε Αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό και φέρεται να έχει αποσταλεί από παρακλάδι των τζιχαντιστών στη χώρα.

Όπως έγραψε το epiruspost.gr αποδέκτες του μηνύματος των τζιχαντιστών είναι οι χώρες των Βαλκανίων και κυρίως οι Πρωθυπουργοί τους, ανάμεσά τους και ο Έλληνας, Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα απεικονίζονται όλοι να φλέγονται δίπλα στο χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.



Οι τζιχαντιστές προειδοποιούν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τις επιθέσεις στις χώρες αυτές και απειλούν άμεσα τους πρωθυπουργούς.

Το μήνυμα προβάλλεται ήδη από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της Αλβανίας, η οποία εδώ και ένα χρόνο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκεται στο προσκήνιο εξ αιτίας της δράσης ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Το συγκεκριμένο μήνυμα είναι το τρίτο που φτάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην Αλβανία.

Τον περασμένο Αύγουστο, το Αλβανικό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, λίγο μετά την επίθεση στα Σκόπια, καλούσε τους Αλβανούς ανά την υφήλιο, να πάρουν τα όπλα και να ετοιμαστούν για ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά των απίστων.

Τον Ιούνιο είχε αναρτηθεί βίντεο με απειλές εναντίον των κατοίκων όλων των κρατών των Βαλκανίων που έλεγε:
«Θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβάστε να δουλέψετε. Θα φοβάστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας».
Στο ίδιο βίντεο εμφανίζονταν και Αλβανοί που πολεμούσαν στη Συρία, στο πλευρό των τζιχαντιστών.
https://www.youtube.com/watch?v=V6ymSo5JZQk



Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, αποκαλύψεις για τον ρόλο των Αλβανών τζιχαντσιτών που μάχονται για το Ισλαμικό Κράτος είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αλβανία.

Σε άρθρο της εφημερίδας Shqip αναλύεται ο ρόλος των Αλβανών στα πεδία της μάχης του Ιράκ και της Συρίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αλβανοί τζιχαντιστές χρησιμοποιούνται ως ασπίδα από τους ντόπιους τζιχαντιστές που προέρχονται από το Ιράκ και τη Συρία.


Οι τζιχαντιστές που ταξίδεψαν από την Αλβανία φαίνεται πως δέχονται τα πρώτα κύματα των επιθέσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και της συμμαχίας που ηγούνταν οι ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, οι εγχώριοι πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, μπαίνουν αργότερα στη μάχη, όταν πια τα πεδία έχουν «καθαρίσει» από εχθρούς.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τουλάχιστον 240 Αλβανοί τζιχαντιστές πολεμούν σε Συρία και Ιράκ.


Εάν το απειλητικό – προειδοποιητικό μήνυμα που έγινε γνωστό μέσω Αλβανίας είναι γνήσιο και προέρχεται από το Ισλαμικό Κράτος, τότε είναι πολύ πιθανό να επαληθεύονται οι φήμες που ήθελαν τζιχαντιστές από τη Συρία και το Ιράκ να έχουν εισέλθει στην Ευρώπη μαζί με τους πρόσφυγες.

Το θέμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου