Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Καταργείται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας στην Ιταλία

Τι και αν μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Ο άδικος και δυσβάσταχτος φόρος παρέμεινε ενεργός, ενώ ακούγεται πως θα κάποιοι θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά την επένδυσή τους σε ακίνητα.

Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Die Welt οι μεταρρυθμίσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι αποδίδουν και η Ιταλία αναδεικνύεται στο νέο επιτυχημένο μοντέλο της Ευρώπης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας, δεσμεύθηκε να προχωρά σε μία μεταρρύθμιση κάθε μήνα. Αν και δεν το κατάφερε, οι επιδόσεις του είναι αξιοσημείωτες.

Μεταξύ άλλων, έγινε η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, βάσει της οποίας έχουν γίνει πιο εύκολες οι απολύσεις. Η μεταρρύθμιση αυτή δεν οδήγησε σε περισσότερες απολύσεις, αλλά αντίθετα περιόρισε τον αριθμό των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και αύξησε τον αριθμό των αορίστου! Έτσι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά περίπου μία μονάδα στο 11,9% τους τελευταίους μήνες.

Η κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας, αναμένεται να ενισχύσει την κατανάλωση!

Επίσης αποφασίζεται η αναδιάρθρωση της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης.

Η μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος θεωρείται ακόμη ένα σημαντικό βήμα.

Έτσι, η Ιταλική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη φέτος κατά 0,6%, ενώ οι περισσότεροι ειδικοί αναμένουν ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Πόσες από τις μεταρρυθμίσεις του Ματέο Ρέντσι είναι άραγε αποφασισμένος να «αντιγράψει» ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο Αλέξης όμως είναι «προοδευτικός αριστερός» και άρα είναι οπαδός του δόγματος της Σοβιετίας, που απαγορεύει την επιχειρηματικότητα και την κατοχή ακίνητης περιουσίας…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου