Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Προτάσεις ζητάνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε προτάσεις!

Όποια τηλεοπτική εκπομπή και αν παρακολουθήσεις, με καλεσμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δέχονται επικρίσεις για την φοροκαταιγίδα του τρίτου μνημονίου που μόλις άρχισε, απαντάνε πως δεν υπάρχουν προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις.

Όταν οι δημοσιογράφοι τονίζουν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι παράλογο να θεωρούνται πλούσιοι οι γονείς των παιδιών που τα στέλνουν στο φροντιστήριο για να μάθουν ξένες γλώσσες ή μουσική ή για να βοηθηθούν στα μαθήματα του σχολείου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν πως στη θέση του 23% ΦΠΑ, θα πρέπει να φορολογηθεί κάτι άλλο!

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, λύσεις υπάρχουν, αλλά εσείς δεν τις βλέπετε!
Αδυνατείτε να τις δείτε, καθώς είτε δεν έχετε δουλέψει πραγματικά ποτέ, είτε επειδή έχετε πάνω από το κεφάλι σας το σπαθί των Γερμανών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που ως άλλοι ισλαμοφασίστες είναι έτοιμοι να πάρουν το κεφάλι κάθε Έλληνα, επειδή έτσι τους αρέσει!

Διαβάστε λοιπόν μερικές προτάσεις, ώστε να σωθεί η επιχείρηση που λέγεται Ελλάδα και στη συνέχεια να αυξηθούν τα κέρδη της.

Σε μια χώρα που οι κάτοικοί της δεν έχουν χρήματα, όσοι φόροι και να μπουν, προκοπή δεν θα υπάρξει.
Αν η ανεργία δεν πέσει άμεσα στο 5%, χρήματα δεν θα βρεθούν.

Τι πρέπει να γίνει.

Φορολογία και ΦΠΑ.
Σταθερό και λογικό φορολογικό σύστημα για 20 τουλάχιστον χρόνια.
Ο φόρος θα πρέπει να είναι σταθερός στο 15% για τις επιχειρήσεις.
Ο ΦΠΑ θα πρέπει να είναι σε 2 κλίμακες:
10% σε ό,τι τρώγεται και στις υπηρεσίες και 20% στα υπόλοιπα προϊόντα.
Οι μισθωτοί, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα πρέπει να φορολογούνται με 15%, αλλά επί των κερδών. 


Τι σημαίνει αυτό:
Προσθέτουμε όλα τα έσοδα, αφαιρούμε όλα τα έξοδα και στο υπόλοιπο επιβάλλεται φόρος 15%.
Με αυτόν τον τρόπο, όλοι θα ζητάνε ολόκληρες τις αποδείξεις, από ο,τιδήποτε αγοράζουν ή από παροχή υπηρεσιών, αφού θα εκπίπτει από την εφορία.
Ταυτόχρονα, το κράτος θα εισπράττει ολόκληρο τον ΦΠΑ, αφού θα εκδίδονται αποδείξεις.
 

Παράδειγμα:
Μισθοί 12.000 συν ενοίκια 3000. ΣΥΝΟΛΟ εσόδων 15.000 ευρώ.
Δαπάνες σουπερμάρκετ, ΔΕΗ, κοινόχρηστα, τηλέφωνα, νερό, γιατροί, ρουχισμός, αγορές ηλεκτρικών ειδών, τσιγάρα, βενζίνη, ιδιωτικές ασφάλειες, φροντιστήρια, διακοπές, συνεργείο κλπ. ΣΥΝΟΛΟ Εξόδων 13.542 ευρώ.
Άρα, θα επιβληθεί φόρος 15% στα 1458 ευρώ, δηλαδή 218,7 ευρώ.
 

Εδώ θα πει κάποιος: Μόνο τόσο λίγο φόρο;
Η απάντηση είναι απλή: έχει ήδη πληρώσει ΦΠΑ!!!
Ας μην ξεχνάμε πως ο ΦΠΑ θεσπίστηκε για να αντικαταστήσει την ετήσια φορολογία.
Όμως η ετήσια φορολογία παρέμεινε, όπως παρέμεινε και ο ΦΠΑ.
 

Το κράτος θα πρέπει να μαζέψει τον ΦΠΑ.
Εάν κάθε ταμειακή μηχανή συνδεθεί με το Υπουργείο, θα είναι πάρα πολύ εύκολο, με ένα πρόγραμμα, κάθε μήνα, θα βγαίνει ο ΦΠΑ της επιχείρησης.
Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, από τη στιγμή που αναγκαστικά θα κόβουν αποδείξεις, θα αναγκαστούν να αποδώσουν τον ΦΠΑ.
Από τη στιγμή που όλες οι αποδείξεις θα προσμετρούνται στα έξοδα και τα έσοδα, όλοι θα ζητάνε αποδείξεις και όλοι θα δίνουν αποδείξεις.
Από τη στιγμή που ο ΦΠΑ θα είναι μόνο 10 και 20%, όλοι θα μπορούν να τον καταβάλλουν.
Από τη στιγμή που η φορολογία θα είναι μόνο 15% επί των κερδών, όλοι θα πληρώνουν.
Επίσης, θα πρέπει να καταργηθεί η απαράδεκτη προκαταβολή φόρου.
Που ακούστηκε να προκαταβάλεις φόρο για κάτι που δεν εισέπραξες!
Όποιος δεν πληρώνει ΦΠΑ και εφορία, θα δέχεται αυστηρότατες ποινές, ακόμη και κατασχέσεις ή φυλάκιση, με συνοπτικές διαδικασίες.

Φόρος άνθρακα (δασμοί).
Επειδή όμως τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται δεν θα αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του κράτους, θα πρέπει να υπάρξουν και έσοδα από έναν επιπλέον φόρο επί των εισαγωγών.
Επειδή οι δασμοί από την ΕΕ καταργήθηκαν, όμως τα προϊόντα για να έρθουν στην Ελλάδα απαιτείται η μεταφορά τους με φορτηγά, τρένα, πλοία ή αεροπλάνα, καίγονται καύσιμα και παράγεται διοξείδιο του άνθρακα.
Άρα, θα επιβάλλεται φόρος άνθρακα 20% (εκτελωνισμός) στην τιμή κάθε εισαγόμενου προϊόντος.
Έτσι τα τοπικά Ελληνικά προϊόντα θα είναι ανταγωνιστικότερα των ξένων.

Κίνητρα για επενδύσεις.
Για να έρθει μια επιχείρηση και να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα και να εργαστούν 500 άνθρωποι, θα πρέπει να της δοθεί ένα κίνητρο.
Το κίνητρο θα είναι η μείωση στην φορολογία του άνθρακα κατά τον εκτελωνισμό των προϊόντων της.
Για κάθε εργοστάσιο που ανοίγει και απασχολεί 500 Έλληνες, θα μειώνεται η φορολογία του άνθρακα κατά 1%.

Παράδειγμα:
Μεγάλη Γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, καταψύκτες, τηλέφωνα, σίδερα, σεσουάρ και λοιπές οικιακές συσκευές.
Για κάθε εργοστάσιο που ανοίγει στην Ελλάδα, με γραμμή παραγωγής προϊόντων, που θα απασχολεί 500 άτομα, θα μειώνεται ο φόρος άνθρακα κατά 1% για τα υπόλοιπα προϊόντα που εισάγει η εταιρεία στην Ελλάδα.
Αν αυτή η εταιρεία ανοίξει 15 εργοστάσια ή απασχολήσει 7.500 Έλληνες, ο φόρος εκτελωνισμού των εισαγόμενων προϊόντων της θα μειωθεί στο 5%.
Το ίδιο αποτέλεσμα θα υπάρχει εάν η εταιρεία αυτή ανοίξει 1 εργοστάσιο που θα απασχολεί 7.500 Έλληνες.
20 εργοστάσια των 500 εργαζομένων το καθένα ή συνολικά 10.000 Έλληνες εργαζόμενοι, θα σημάνει μηδενικό φόρο άνθρακα για τα εισαγόμενα προϊόντα της εταιρείας.


Έτσι πατάσσεται η ανεργία.
Εάν ανοίξουν 100 εργοστάσια σε όλη την χώρα, θα βρουν εργασία 50.000 Έλληνες.
Οι Έλληνες αποκτούν εισόδημα και αγοραστική δύναμη.
Επομένως αυξάνονται τα κρατικά έσοδα από τον ΦΠΑ και την φορολογία των εργαζομένων.
Ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας θα προσελκύσει το σταθερό και χαμηλό φορολογικό σύστημα.

Ορυκτός πλούτος.
Όπως είναι γνωστό, το Ελληνικό υπέδαφος διαθέτει μεταλλεύματα και υδρογονάνθρακες.
Άμεσα, με διαδικασίες εξπρές, θα πρέπει να δοθούν προς εκμετάλλευση στις εταιρείες που θα προσφέρουν τα περισσότερα χρήματα, τα μεταλλεύματα.
Με όρους που θα συμφέρουν και το Ελληνικό κράτος, αλλά και τις εταιρείες.

Στην περίπτωση των υδρογονανθράκων, θα πρέπει να ανακηρυχθεί άμεσα η ΑΟΖ σε συνεργασία με την Αίγυπτο, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ιταλία.
Εφόσον η ανακήρυξη γίνει με την αρχή της μέσης γραμμής, καμία Τουρκία και καμία Αλβανία δεν θα μπορούν να αμφισβητήσουν τα σύνορα της Ελληνικής ΑΟΖ.
Στη συνέχεια θα πρέπει να οικοπεδοποιηθεί η ΑΟΖ και τα οικόπεδα θα πρέπει να μοιραστούν στις μεγάλες Αμερικανικές, Ρωσικές και λοιπές εταιρείες που θα προσφέρουν όχι μόνο το 30% των κερδών, αλλά και τις απαραίτητες γεωπολιτικές εγγυήσεις, όσον αφορά την ακεραιότητα της ΑΟΖ.

Δημιουργία επιχειρήσεων σε 5 ημέρες.
Για να δημιουργηθεί μια επιχείρηση, είτε ένα μαγαζί που θα πουλάει ρούχα, είτε ένα εργοστάσιο, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια υπηρεσία όπου ένας υπάλληλος μέσα σε 5 μέρες θα αναλαμβάνει να εκδώσει την απαραίτητη άδεια.
Αν δεν γνωρίζει το Ελληνικό κράτος πως γίνεται αυτό, ας ρωτήσει την Βουλγαρία.

Ιδιωτικοποιήσεις.
Δεν είναι ανάγκη να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα στην Ελλάδα, στον βωμό της δήθεν ανταγωνιστικότητας και της δήθεν ανάπτυξης.
Εάν το κράτος χάσει όλες τις πηγές εσόδων του, από πού θα βρίσκει έσοδα;
Η ενέργεια και το νερό δεν μπορούν να περάσουν στα χέρια ιδιωτών.
Μπορούν εν μέρει να συμβάλλουν και οι ιδιώτες. Όχι όμως εξ’ ολοκλήρου.
Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι μαρίνες, ο σιδηρόδρομος, θα πρέπει να ανήκουν σε ιδιώτες, που θα πληρώνουν ετήσιο μίσθωμα και φυσικά φόρο επί των κερδών τους.

Άνοιγμα επαγγελμάτων.
Ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να ανοίξει την επιχείρηση που επιθυμεί και να κάνει το επάγγελμα που θέλει, αρκεί να πληροί τα απαραίτητα κριτήρια. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ποσοτικοί περιορισμοί στις άδειες λειτουργίας επιχειρήσεων.
Όπως επίσης θα πρέπει να σταματήσει να υπάρχει ο απαράδεκτος περιοριστικός οικιστικός κώδικας, όπου μια περιοχή χαρακτηρίζεται μόνο για κατοικίες και δεν επιτρέπεται το άνοιγμα επιχειρήσεων ή επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των λεγομένων επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης…
Εάν ο καθένας μπορεί να ανοίξει ένα κατάστημα, ένα ζαχαροπλαστείο, ένα λογιστικό γραφείο, ένα καφενείο, οπουδήποτε μέσα στην πόλη, τότε και τα ενοίκια θα πέσουν, καθώς σήμερα μόνο στο «κέντρο» μπορεί κανείς να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και πιθανόν θα γλυτώσει από τα έξοδα του ενοικίου, καθώς μπορεί να διαθέτει κάποιο οικόπεδο ή κτίσμα σε σημείο της πόλης που σήμερα δεν επιτρέπεται η δημιουργία επιχείρησης.
Αυτό το μέτρο αφορά κυρίως τις επαρχιακές πόλεις και όχι την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.

Φτάνοντας τέλος στο θέμα των ακινήτων.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η φοροεπιδρομή στα ακίνητα.
Πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο άδικος φόρος κατοχής ακινήτων που λέγεται ΕΝΦΙΑ.
Το ακίνητο πράγματι αποτελεί επένδυση.
Επένδυση που θα πρέπει να φορολογηθεί όταν θα αποφέρει κέρδος.
Ένα οικόπεδο, δεν αποφέρει κέρδος. Γιατί θα πρέπει να φορολογείται βάρβαρα;
Όταν πουληθεί, θα φορολογηθεί με 15%, όπως προτείναμε στην αρχή του άρθρου.
Ένα διαμέρισμα που είναι άδειο ή χρησιμοποιείται ως δεύτερη, τρίτη, τέταρτη κατοικία, δεν αποφέρει κάποιο έσοδο. Γιατί να φορολογηθεί μέσω ΕΝΦΙΑ;
Αν όμως το διαμέρισμα αποφέρει έσοδα μέσω ενοικίου, ή πώλησης, τότε θα φορολογηθεί, όπως προτείναμε στην αρχή του άρθρου.
Η φορολόγηση της κατοχής ακινήτων, δεν είναι μόνο άδικη, είναι και παράλογη, καθώς δεν φορολογεί το εισόδημα, αλλά την κατοχή.
Με την ίδια λογική, θα μπορούσαν να φορολογηθούν οι τηλεοράσεις, τα κομπιούτερ ή τα ρούχα που κατέχουμε στο σπίτι μας…

Αυτές είναι μερικές μόνο προτάσεις, που αναφέρονται σε μια σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Προτάσεις που οι κυβερνώντες θα έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπόψη, εάν θέλουν κάποια στιγμή η Ελλάδα να βγει από την μιζέρια που βρίσκεται.
Εκτός και αν το «σχέδιο» μάς θέλει εσαεί φτωχούς και μίζερους…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου