Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Σταματά η Αμερικανική βοήθεια προς τους αντάρτες της Συρίας!

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από το CNN που επικαλείται δημοσίευμα των New York Times, ακυρώνεται το Αμερικανικό πρόγραμμα 500 εκατομμυρίων δολαρίων στρατολόγησης και εκπαίδευσης μετριοπαθών ανταρτών στη Συρία, καθώς τα αποτελέσματά του είναι πενιχρά.

Όπως ανακοίνωσε από το Λονδίνο ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Ashton Carter, φεύγουν από την Συρία οι εκπαιδευτές των ανταρτών κατά του Άσαντ και κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η εκπαίδευση των ανταρτών για τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν ήταν επιτυχής.

Τα στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα κλείσουν και θα δημιουργηθούν μικρότερα στην Τουρκία. Εκεί θα εκπαιδευτούν αντάρτες κυρίως σε θέματα επικοινωνιών και ζήτησης αεροπορικής κάλυψης.

Παρόλα αυτά, όπως έγινε γνωστό, οι ΗΠΑ παραμένουν πιστές στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και θα συμβάλουν στον πόλεμο εναντίον του εξοπλίζοντας κάπου 5000 μετριοπαθείς αντάρτες, ώστε να ανακτήσουν τις χαμένες περιοχές από το Ισλαμικό Κράτος.

Από τα λεγόμενα Αμερικανικών πηγών πληροφόρησης, γίνεται εμφανής η σύγχυση, αλλά και οι λάθος επιλογές στην κρίση της Συρίας, καθώς άλλα ήθελε η Αμερικανική κυβέρνηση, άλλα έπραττε η CIA και άλλα γίνονταν τελικά.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια στρατηγική νίκη της Ρωσίας, η οποία φαίνεται πως αποδεκατίζει του Ισλαμιστές. Άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, βλέπουν τα αποτελέσματα της Ρωσικής πολεμικής μηχανής και έσπευσαν να επωφεληθούν, βομβαρδίζοντας από κοινού με τους Ρώσους θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.



Πηγές:
http://edition.cnn.com/2015/10/09/politics/us-syria-rebels-arms-program-suspended/index.html
και
http://www.nytimes.com/2015/10/10/world/middleeast/pentagon-program-islamic-state-syria.html?_r=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου