Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Βάρος για την χώρα οι μετανάστες πιστεύει το 70% των Ελλήνων

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center στις ΗΠΑ, σε σχέση με τους μετανάστες και την επίδρασή τους στις χώρες που τους φιλοξενούν, το 70% των Ελλήνων απάντησε πως αποτελούν βάρος για την χώρα.

Οι Έλληνες φαίνεται πως πιστεύουν πως οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων και τα κοινωνικά επιδόματα σε ποσοστό 70%, ενώ το 19% απάντησε ότι οι μετανάστες δυναμώνουν την οικονομία της χώρας εξαιτίας της σκληρής δουλειάς τους.

Στα ίδια ποσοστά βρίσκεται και η Ιταλία, ενώ η Γερμανία και η Βρετανία πιστεύουν πως οι μετανάστες ωφελούν την οικονομία της χώρας τους.

Στην έρευνα υπογραμμίζεται η άποψη Ελλήνων και Ιταλών πως, κατά την άποψή τους, οι μετανάστες  επιθυμούν να διαχωρίζονται από τον τοπικό πληθυσμό.



Στην έρευνα γίνεται λόγος για το ότι οι ΗΠΑ έχουν στο έδαφός τους 41 εκατομμύρια μετανάστες, πολύ περισσότερους από ότι η Ευρώπη. Μια Ευρώπη που είναι η μισή σε έκταση σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Ξεχνάνε βέβαια οι ερευνητές να μας πούνε πόσοι είναι οι γηγενείς Αμερικανοί, δηλαδή οι Ινδιάνοι, καθώς ΟΛΟΙ οι μη Ινδιάνοι που ζουν στις ΗΠΑ είναι μετανάστες, που κατέκτησαν τη γη των Ινδιάνων. Που με το έτσι θέλω μετοίκησαν στην Αμερικανική Ήπειρο και εκτόπισαν τους ντόπιους πληθυσμούς των Ινδιάνων.

Επίσης, οι ερευνητές κάνουν ένα βασικό λάθος:
Μετανάστης είναι αυτός που μπαίνει σε μία χώρα νόμιμα, από τα συνοριακά φυλάκια, με διαβατήριο στο χέρι, αποκτάει άδεια παραμονής και εργασίας και στη συνέχεια ζει και εργάζεται νόμιμα στην χώρα.

Στην περίπτωση της Ευρώπης, έχουμε παράνομους μετανάστες, λαθρομετανάστες, οι οποίοι μπουκάρουν με το έτσι θέλω στη χώρα, όχι από τα συνοριακά φυλάκια αλλά είτε από τα βουνά, είτε από τη θάλασσα, κυρίως νύχτα, χωρίς άδεια, χωρίς διαβατήριο. Στη συνέχεια απαιτούν να πάρουν άδεια παραμονής και εργασίας, δηλώνοντας πρόσφυγες, κυνηγημένοι κλπ.


Πόσοι όμως από αυτούς είναι πράγματι πρόσφυγες και κυνηγημένοι;


Στις ΗΠΑ, όποιος προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με το Μεξικό παράνομα, πυροβολείται!

Στην Ευρώπη συλλαμβάνεται και ακολουθείται η «νόμιμη» διαδικασία: ταυτοποίηση και νομιμοποίηση…

 
Όταν όμως εκατομμύρια ανθρώπων από την Ασία και την Αφρική εισβάλουν παράνομα σε μία χώρα, τότε πως μπορεί αυτή η χώρα να επιβάλει την νομιμότητα;

Ας μην ξεχνάνε οι Αμερικανοί ερευνητές, ποιος είναι ο δημιουργός του πολέμου στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Συρία και την Λιβύη;
Γιατί αναγκάζονται αυτοί οι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους;
Μήπως επειδή οι «κακοί» δικτάτορες έδωσαν τη θέση τους στους «δημοκράτες» ισλαμοφασίστες
;

Σίγουρα ο ρατσισμός είναι πολύ κακό πράγμα.
Όμως η μαζική εισβολή αλλοδαπών σε μία χώρα, που με το έτσι θέλω εγκαθίστανται σε αυτήν, είναι ακόμη χειρότερη


Πηγή:
http://www.pewresearch.org/fact-tank/2015/09/24/what-americans-europeans-think-of-immigrants/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου