Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Αμερικανοί εμφύτευσαν τσιπ στον εγκέφαλο στρατιωτών

Ένα νέο βιβλίο για την Αμερικανική DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) υποστηρίζει πως στους τραυματισμένους στρατιώτες που επέστρεψαν από το Αφγανιστάν και το Ιράκ εμφυτεύτηκαν στον εγκέφαλό τους computer chips για να τους βοηθήσουν να θεραπευτούν.

Τον Αύγουστο του 2014, ο πρόεδρος Ομπάμα αποκάλυψε 19 σχέδια προς υλοποίηση για την βελτίωση της υγείας των βετεράνων στρατιωτών. Ένα από τα σχέδια περιλάμβανε την ανάπτυξη ενός computer chip που θα μπορούσε να εμφυτευθεί στον φλοιό του εγκεφάλου και θα βοηθούσε στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος, που θα βοηθούσε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων μιας πληθώρας καταστάσεων, από το μετατραυματικό στρες μέχρι την αρθρίτιδα.

Τον Μάιο του 2014, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει πως εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη τσιπ εγκεφάλου, επιχορηγώντας 12 εκατομμύρια δολάρια. Το σχέδιο ήταν μέρος ενός τεράστιου σχεδίου έρευνας και κατασκευής νέων μικρής επέμβασης νευροτεχνολογίας (minimally invasive neurotechnologies) αξίας 78,9 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα βοηθούν τον εγκέφαλο και το σώμα να θεραπεύονται ταχύτερα.

Σύμφωνα με το defenceone.com ανακοινώθηκε πως η Darpa ήλπιζε να αναπτύξει ένα πρωτότυπο για το chip εντός 5 ετών και στη συνέχεια θα ζητούσε έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Αλλά τα τσιπ έχουν ήδη εμφυτευτεί!



Η Αμερικανίδα συγγραφές και δημοσιογράφος των New York Times, Annie Jacobsen, υποστηρίζει πως η Darpa ήδη εμφυτεύει τα τσιπ στον εγκέφαλο των τραυματισμένων στρατιωτών που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή.

Στο βιβλίο της με τίτλο The Pentagon’s Brain: An uncensored history of DARPA, η Jacobsen έγραψε πως οι επιστήμονες της Darpa ήδη δοκιμάζουν νευροπροσθετικά εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε τραυματισμένους στρατιώτες και παραδέχεται πως το Υπουργείο Άμυνας της απαγόρεψε να πάρει συνέντευξη από ασθενείς που είχαν υποστεί τέτοια εμφύτευση.

«Από τα 2,5 εκατομμύρια Αμερικανών στρατιωτών που υπηρέτησαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, 300.000 επέστρεψαν με εγκεφαλικά τραύματα. Η Darpa ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για να βοηθήσει τις γνωστικές λειτουργίες, για να επιδιορθώσει κάποιες από τις ζημιές, μέσω του προγράμματος τοποθέτησης τσιπ στον φλοιό του εγκεφάλου» είπε η Jacobsen στο nrp.org

Η Jacobsen είπε πως ενώ επιφανειακά η τεχνολογία θα μπορούσε να αυξήσει τις γνώσεις μας για την κατανόηση του τρόπου θεραπείας του ανθρώπινου εγκεφάλου, ανησυχούσε πως η έρευνα με τα τσιπ της Darpa θα δημιουργούσε τεχνητή νοημοσύνη σε drone δολοφόνους, ή θα δημιουργούσε τα εργαλεία παρακολούθησης των πολιτών μαζικά.

«Αυτή η ανησυχία μου μεταφέρθηκε από πολλούς επιστήμονες που εργάστηκαν με την darpa για πολλά χρόνια» είπε η Jacobsen.

«Αυτό που πιστεύουν οι πηγές μου είναι πως η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Επίσης πιστεύουν πως τα εγκεφαλικά τσιπ της Darpa που είναι απόρρητα, είναι στην πραγματικότητα πρωτότυπα που θα ωθήσουν την τεχνητή νοημοσύνη να γίνει πραγματικότητα».

Χρησιμοποιώντας ένα εμφυτεύσιμο τσιπ που διαβάζει ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου, η Darpa ελπίζει να αυξήσει τον εγκέφαλο και να καταλάβει πως θα δημιουργήσει πραγματικά τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα έχει ήδη διεξάγει έρευνα μελετώντας πως οι στρατιώτες θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν στο πεδίο της μάχης χρησιμοποιώντας τη σκέψη, ή το πώς οι σκέψεις θα μπορούσαν να γίνουν ενέργειες σε ανθρώπους που είναι παράλυτοι.

«Φανταστείτε την εποχή που ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα διαθέτει το δικό του ασύρματο μόντεμ, έτσι ώστε αντί να δρούμε με σκέψεις, οι πολεμιστές θα έχουν σκέψεις που θα δρουν» είπε ο Eric Eisenstadt της Darpa σε επιστημονική ομιλία του το 2002 σύμφωνα με το fusion.net



Πηγή:
https://uk.news.yahoo.com/darpa-already-implanting-chips-brains-142244057.html#tUN4KhC


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου