Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κίνα ίσως διαλύσει την Τουρκία μέσω Συρίας

Το μακρύ χέρι της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν έφθασε μέχρι την Κίνα, όπου υποστηρίζει το αποσχιστικό κίνημα των Ουιγούρων κατά της Κίνας. Το Ανατολικό Τουρκεστάν, δηλαδή η Κινεζική επαρχία Σινγιάνγκ (Xinjiang), ζητάει την ανεξαρτησία του από την Κίνα και η Τουρκία βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί.

Οι Ουιγούροι Τούρκοι είναι οι γνήσιοι Τούρκοι (Μογγολική φυλή) και κατοικούν στην κοιτίδα των Τούρκων στη δυτική Κίνα. Είναι μουσουλμάνοι με ισχυρό τζιχαντιστικό κίνημα που διεξάγει αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι έχουν μεταβεί στη Συρία μέσω Τουρκίας, όπου πολεμούν ως εθελοντές με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.
Οι Κινέζοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, δεν είναι Κινέζοι, αλλά Τούρκοι Ουιγούροι της Κίνας.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, 3.500 Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας εγκαταστάθηκαν και δημιούργησαν οικισμό – βάση κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη Συρία, την οποία πρόσφατα κατέλαβαν οι τζιχαντιστές από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Η βάση αυτή βρίσκεται κοντά στο προπύργιο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, το οποίο συμμετέχει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), συμμαχική δύναμη τζιχαντιστικών οργανώσεων με κορμό την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Η είδηση για τη δημιουργία βάσης Ουιγούρων Τούρκων στη Συρία έρχεται στον απόηχο της κατάληψης του στρατιωτικού αεροδρομίου Abu Duhour από το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν που πολεμά μαζί με την Αλ Κάιντα, αλλά και με τη βομβιστική επίθεση στη Μπανγκόκ που εκτελέστηκε από Ουιγούρο Τούρκο, ο οποίος σχετίζεται με την ίδια συμμορία που επιτέθηκε στην Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στην Τουρκία, όπου ως συμμορία εννοούνται οι ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι.
Θυμίζουμε πως οι Γκρίζοι Λύκοι είχαν πρωτοστατήσει και σε αντικινεζικές διαδηλώσεις τον Ιούλιο.
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/07/blog-post_10.html



Με την υποστήριξη της Τουρκίας, ο τζιχαντιστικός Στρατός της Κατάκτησης (Αλ Κάιντα, FSA και λοιποί «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές) έχει ισχυροποιηθεί και μαζί του η μέσα στους κόλπους του «συνιστώσα» του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων και στην κατάληψη της Τζισρ Αλ Σουγκούρ.

Ο πιο επιφανής τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν στη Συρία είναι ο Abu Ridha Al Turkistani, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να οδηγεί τους τζιχαντιστές του σε κατάληψη κτιρίου και να υψώνει τη πολεμική σημαία των Τουρκικών ισλαμικών φυλών που πολεμάνε με τους τζιχαντιστές.

Οι Ουιγούροι Τούρκοι τζιχαντιστές έχουν αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κίνα το 2013 και το 2014, ενώ πολλοί Ουιγούροι καλούν σε τζιχάντ ενάντια στην Κινεζική κυβέρνηση και το κράτος.

Η ισχυροποίηση στη Συρία των καταγόμενων τζιχαντιστών από διάφορες Τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας, μεταξύ των οποίων και των Ουιγούρων που είναι Κινέζοι πολίτες, ανησυχεί την Κίνα και πηγές αναφέρουν ότι η Κίνα είναι «ανοιχτή» ακόμα και στην πιθανότητα να στείλει στρατό στη Συρία για να συντρίψει τους Ουιγούρους και άλλους Τούρκους της κεντρικής Ασίας.


Η Κίνα ως χώρα έχει την αρχή να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων χωρών.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει άπραγη όταν απειλείται η εσωτερική της ασφάλεια.
Η Κίνα δεν θα δίσταζε να αναλάβει δράση όταν τα συμφέροντά της αλλά και η εδαφική της ακεραιότητα απειλούνται από τους Τούρκους τζιχαντιστές.

Εάν οι Τούρκοι τζιχαντιστές της Κεντρικής Ασίας συνεχίζουν να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δύναμη στο εσωτερικό του Στρατού της Κατάκτησης και στη Συρία, τότε η επαρχία Σιντζιάνγκ (Xinjiang) της Κίνας, που είναι η πατρίδα των Ουιγούρων και κοιτίδα όλων των Τούρκων, δεν αποκλείεται να γίνει ένα νέο Αφγανιστάν και ακολουθώντας το παράδειγμα των όσων συμβαίνουν στο Ιράκ και τη Συρία να προχωρήσουν οι τζιχαντιστές σε ανταρτοπόλεμο και απόσχιση περιοχών, με την υποστήριξη φυσικά της Τουρκίας.



Ο Ερντογάν θεωρεί ότι μπορεί να τα βάλει και με την Κίνα.
Όπως γράφουν οι Times of Israel, εάν ο Άσαντ (που παραμένει ο αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ κυβερνήτης της Συρίας) ζητήσει τη στρατιωτική βοήθεια της Ρωσίας και της Κίνας, τότε αυτές οι χώρες μπορούν να του παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη που θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Σε αντίθεση με τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία, συνεχίζουν οι Times of Israel, που αν και χτυπάνε το Ισλαμικό Κράτος επειδή δεν έχουν την άδεια του ΟΗΕ θεωρούνται παράνομες.

Οι Times of Israel θεωρούν ότι ο Ερντογάν διεξάγει πόλεμο εναντίον της Κίνας μέσω των Ουιγούρων Τούρκων τζιχαντιστών.

Συρία και Κίνα αντιμετωπίζουν κοινές απειλές από τον υποστηριζόμενο από τον Ερντογάν Στρατό της Κατάκτησης, ο οποίος επιτίθεται τόσο στον Άσαντ όσο και στη επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας.



Αυτό που επίσης παρατήρησαν οι Κινέζοι είναι, ότι όταν ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς επισκέφθηκε την Άγκυρα και τον Ερνογάν στο νέο του παλάτι τον Ιανουάριο του 2015, ένας από τους δεκαέξι Τούρκους στρατιώτες που φορούσαν παραδοσιακές μεσαιωνικές πανοπλίες, ήταν ενδεδυμένος ως Οιγούρους Τούρκος.

Ο κάθε ένας από τους 16 εκπροσωπούσε με τη φορεσιά – πανοπλία του, μία από τις 16 μεγάλες ή ιστορικές Τουρκικές αυτοκρατορίες.

Ο Ερντογάν θεωρείται ότι ευθέως προκάλεσε την Κίνα, αφού οι Ουιγούροι τον μεσαίωνα όταν είχαν ιδρύσει το Χανάτο τους, ήταν τυπικά υποτελείς στην Κινεζική Δυναστεία των Τανγκ.

Χάρη στη Χουριέτ γνωρίζουμε ότι ο στρατιώτης που φορούσε την πανοπλία Ουιγούρου Τούρκου είναι ο νούμερο 6.

Με τον Ερντογάν να επεκτείνει συνεχώς την επιρροή της Τουρκίας στη Συρία, μέσω της Αλ Κάιντα και του Στρατού της Κατάκτησης και να φιλοδοξεί να ανασυστήσει τον «Τουρκικό κόσμο από την Αδριατική Θάλασσα μέχρι το Μεγάλο Τείχος της Κίνας», θα έπρεπε η Συρία να ζητήσει βοήθεια και να δώσει την άδεια στην Κίνα να στείλει στρατεύματα στο έδαφός της, ακολουθώντας τον Δρόμο του Μεταξιού, για να συντρίψουν τους Τούρκους τζιχαντιστές πριν η απειλή τους μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, προτρέπουν οι Times of Israel.



Στοιχεία για την φωτογραφία:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27960147.asp

HANGİ ASKER HANGİ TÜRK DEVLETİNİN
1- Karahanlı Devleti, 2- Altınordu Devleti, 3 - Gazneli Devleti 4 - Harezmşah Devleti, 5 - Avar Kağanlığı, 6 - Uygur Kağanlığı, 7 - Hazar Kağanlığı ve 8 -Babür İmparatorluğu'nu temsil ediyor, 9 - Büyük Hun İmparatorluğu, 10 - Batı Hun İmparatorluğu, 11 - Avrupa Hun İmparatorluğu, 12 - Akhun İmparatorluğu, 13 - Selçuklu İmparatorluğu, 14 - Timur İmparatorluğu, 15 - Göktürk Kağanlığı ve 16 - Osmanlı İmparatorluğu'nu temsil ediyor.


Πηγή του άρθρου:
http://blogs.timesofisrael.com/if-assad-asks-china-can-deploy-troops-to-syria/
 

Πρώτη μετάφραση:
http://www.tribune.gr/world/news/article/173060/i-kina-etimi-na-kani-mia-chapsia-ton-erntogan-o-soultanos-sperni-tzichant-sto-edafos-tis.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου