Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Προσβλητικές οι ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας – Χαϊδεύουν τους Σκοπιανούς

Εμπλοκή σημειώθηκε στις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, με αφορμή τη συμμετοχή της Βαρντάρσκα (FYROM) με το όνομα Μακεδονία, στη Σύνοδο Κορυφής υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως έγινε γνωστό, η Αμερικανική πλευρά αρνήθηκε το αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή της Βαρντάρσκα στη Σύνοδο με την προσωρινή της ονομασία FYROM, όπως δηλαδή αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και παρά τις Ελληνικές αιτιάσεις ότι η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο του ΟΗΕ, ενώ οι Αμερικανοί επέμειναν στη συμμετοχή της χώρας ως Μακεδονία, επειδή αυτοί την έχουν αναγνωρίσει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από το 2004.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση Κορυφής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θα είχε δικαίωμα παρέμβασης και επομένως δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του.

Για τον λόγο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη από την Ελληνική αντιπροσωπεία, η αποχή του Αλέξη Τσίπρα από τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ η Ελληνική πλευρά δεν προέβη σε επίσημο διάβημα.
Επίσης, στη συγκεκριμένη Σύνοδο, δεν μετείχε ούτε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως και κανένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος.



Βλέπουμε πως οι Αμερικανοί, από τη μια μας δίνουν το καρότο της μείωσης του χρέους, αναγκάζοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό να δηλώσει δημοσίως πως στην Ουάσινγκτον βρήκε πιο ευήκοα ώτα, από ό,τι στις Βρυξέλες και από την άλλη έρχεται το μαστίγιο με την ανθελληνική στάση έναντι της κλοπής του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σλάβους των Σκοπίων.

Αλήθεια, έχουν καταλάβει οι ΗΠΑ ότι ανάγκη έχουν τον Ελληνικό στρατό και όχι τον ανύπαρκτο στρατό των Σκοπιανών;
Έχουν καταλάβει οι ΗΠΑ πως χρειάζονται τις βάσεις στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν τυχόν επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και όχι την βάση στα Σκόπια;
Οι ΗΠΑ έκαναν εθνικό ήρωα τον Αλέξη Τσίπρα, εκτός και αν αυτός ήταν ο σκοπός τους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου