Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Αναλαμβάνει δράση το Πολεμικό Ναυτικό

Μετά το παραλίγο θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε προχτές στο Φαρμακονήσι, ο Υπ.Αμ. Πάνος Καμμένος και ο ΑΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από μια σειρά μικρών νησιών που δέχονται μεγάλους αριθμούς αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στην χώρα.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών έφτασε στις 4 Αυγούστου στο Φαρμακονήσι, ενώ μερικοί από αυτούς ήταν ένοπλοι και κινήθηκαν απειλητικά προς το στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται στο νησί, αναγκάζοντας τους στρατιώτες να ζητήσουν βοήθεια από τη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκεται στην Κω. Ευτυχώς το επεισόδιο έληξε χωρίς παρατράγουδα.

Έτσι μετά από σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΘΑ αποφασίστηκε το Πολεμικό Ναυτικό να αναλάβει την επιχείρηση ανάσχεσης των δουλεμπορικών σκαφών που επιχειρούν να αποβιβάσουν παράνομα αλλοδαπούς σε μικρά νησιά του Αιγαίου όπου υπάρχουν στρατιωτικά φυλάκια.

Αυτή ήταν και η αιτία της πτήσης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του ΑΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη πάνω από μια σειρά μικρών νησιών, ενώ το ελικόπτερό τους προσγειώθηκε στο Φαρμακονήσι και στην Καλόλιμνο.

Ας μην ξεχνάμε και την περίπτωση της Τουρκικής καταγωγής Γαλλίδας υπηκόου, που συνελήφθηκε στις 31-7-2015 να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα ανατολικά της Ρόδου. Η περίπτωσή της δεν είναι μοναδική και το γεγονός έχει ανησυχήσει και κινητοποιήσει τους αρμόδιους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου