Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Πώς κρατάει η Βουλγαρία τους μετανάστες έξω από τη χώρα;

Ένας φράχτης από συρματόπλεγμα 4,5 μέτρα ψηλός και με μήκος 80 χιλιομέτρων στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας κράτησε έξω από την χώρα 500 αλλοδαπούς τον προηγούμενο μήνα.

Έναν υπερ-φράχτη κατασκεύασε η Βουλγαρία στα σύνορά της με την Τουρκία, μπλοκάροντας χιλιάδες μετανάστες που ήλπιζαν για μια νέα ζωή στην Ευρώπη.

Το νέο τμήμα του συρμάτινου τείχους κατασκευάστηκε για να σφραγίσει τα σύνορα της Βουλγαρίας και είναι σχεδόν απόρθητο.

Οι τοπικές αρχές ελπίζουν βάλουν τέλος στις αδίστακτες εγκληματικές συμμορίες που εκμεταλλεύονται τις οικογένειες από τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στ Βουλγαρικά σύνορα, Ιβάν Στογιάνοφ δήλωσε:
«Ο φράχτης έχει σταματήσει πάνω από 500 μετανάστες να μπουν στη χώρα μόνο τον τελευταίο μήνα. Οι μισοί από αυτούς συνελήφθησαν από τους Τούρκους συναδέλφους μας και οι υπόλοιποι στάλθηκαν πίσω. Ο στόχος των μεταναστών δεν είναι η Βουλγαρία. Θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία. Μας χρησιμοποιούν ως χώρα διέλευσης».

Με υπέρυθρης τεχνολογίας κάμερες αλλά και αισθητήρες κίνησης, η παρακολούθηση γίνεται επί 24 ώρες καθημερινά από ένοπλους φρουρούς που σταθμεύουν σε στρατηγικά σημεία.

Η Βουλγαρία φαντάζει πλέον απροσπέλαστη, καθώς και ο στρατός έχει ρόλο στη φύλαξη. Η Βουλγαρία θεωρούνταν η εύκολη χώρα για να μπει και να βγει κάποιος από την Ευρώπη και αυτό εκμεταλλεύτηκαν τζιχαντιστές της ISIS. Μάλιστα στον χάρτη του χαλιφάτου, περιλαμβάνεται και η Βουλγαρία. Ύποπτοι για βομβιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη, όπως και στην επίθεση στο Γαλλικό περιοδικό Chralie Ebdo, φέρονται να πέρασαν και να διέφυγαν, μέσω Βουλγαρίας.

Για τους απελπισμένους που θέλουν να ξεφύγουν από την ISIS ο φράχτης φαντάζει σαν το τέλος του ονείρου. Οι Βούλγαροι φρουροί του φράχτη, υποστηρίζουν πως όσοι αιτηθούν άσυλο στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την ISIS και άλλους κινδύνους, που τους έχουν αφαιρέσει ακόμη και τα διαβατήρια ως μέσω τρομοκράτησης, θα βρουν μια ευκαιρία στην Βουλγαρία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Εσωτερικών, Ρουμγιάνα Μπαχάροβα, η Βουλγαρία θα υποδεχτεί 500 μετανάστες μέσα στην επόμενη διετία, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο αριθμός των μεταναστών είναι μειωμένος κατά 33%, καθώς αρχικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει στην Βουλγαρία να υποδεχτεί 788 μετανάστες.

Η Βουλγαρική κυβέρνηση αναμένει οδηγίες σχετικά με τα κριτήρια υποδοχής των μεταναστών, ενώ η διαδικασία υποδοχής τους αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Φυσικά με 250 ανθρώπους ετησίως, η Βουλγαρία κοροϊδεύει τους «εταίρους» της στην ΕΕ και δεν δείχνει καμία αλληλεγγύη, καθώς είναι γνωστό πως μόνο στην Ελλάδα έχουν εισβάλει από την αρχή του έτους πάνω από 130.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.







Πηγές:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3183352/How-Bulgaria-keeps-migrants-50-miles-razor-wire-Fence-Turkish-border-15ft-tall-5ft-wide-said-kept-500-people-month.html
και
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/1888163/i-voulgaria-dechete-500-metanastes-sta-epomena-dio-chronia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου