Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Βατικανό: Πιθανότατα υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά όχι εξωγήινος Ιησούς

«Πιθανότατα υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά όχι εξωγήινος Ιησούς» διευκρινίζει ο επικεφαλής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού μετά την ανακάλυψη του πλανήτη Kepler-452b. Μήπως όμως ο Χριστός φανερώθηκε και στους εξωγήινους;

Αν και το Αστεροσκοπείο της Αγίας Έδρας δεν είναι και τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό, εντούτοις ιδρύθηκε το 1582, την εποχή που η Ιερά Εξέταση έκαιγε τα «αιρετικά βιβλία» του Γαλιλαίου που αμφισβητούσαν ότι η Γη είναι το κέντρο του Σύμπαντος!

Ο επικεφαλής του Αστεροσκοπείου πατήρ Χοσέ Φούνες διευκρίνισε ότι δεν βρίσκει καμία αντίφαση μεταξύ του καθολικού δόγματος και της πεποίθησης ότι υπάρχουν εξωγήινοι. 


Θυμίζουμε ότι ο πατέρας Φούνες είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι άνθρωποι «δεν θα πρέπει να θέτουν όρια στη δημιουργική ελευθερία του Θεού».

«Είναι πιθανό ότι υπήρξε ζωή και μάλιστα κάποιας μορφής νοήμονος ζωής σε άλλους πλανήτες. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον νοήμονα εξωγήινο. Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ένας ακόμη Ιησούς. Η ενσάρκωση του υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας και του σύμπαντος» δήλωσε ο Φούνες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο καθολικός ιερωμένος δήλωσε ακόμη χαριτολογώντας ότι αμφιβάλλει «αν οι άνθρωποι θα συναντήσουν ποτέ τον κ. Σποκ» και ίσως η άποψή του να έχει βάση, αφού ο Κέπλερ-452b που μοιάζει πολύ με τη Γη, απέχει 1400 έτη φωτός από αυτή.

Η παρέμβαση του Φούνες έγινε με αφορμή την ανακάλυψη πριν από λίγες εβδομάδες ενός πλανήτη, του Κέπλερ-452b, που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να διέθετε στο παρελθόν ή να εξακολουθεί να διαθέτει και σήμερα κάποιες μορφές ζωής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου