Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Μεγάλο πρόβλημα με την «εισβολή» των παράνομων αλλοδαπών

Η δραματική αύξηση των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών στην Ελλάδα το 2015, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Είτε είναι πρόσφυγες είτε είναι παράνομοι μετανάστες, έρχονται με κάθε τρόπο και απαιτούν περίθαλψη ή να τους επιτραπεί να κινηθούν προς άλλες βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ελλάδα πρέπει να δείξει «πολύ περισσότερη ηγεσία» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κρίση με τους 160.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει στη χώρα το 2015, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα των προσφύγων.

Για το λόγο αυτό υπεγράφη χθες η υπουργική απόφαση για τη διάρθρωση, λειτουργία και στελέχωση της νεοσυσταθείσας Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου - Υποδοχής και Ένταξης (ΥΔΕΠΑΥΕ), αρμόδιας για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων για τη μετανάστευση.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την είσπραξη από την Ελλάδα έκτακτης χρηματοδότησης 2,7 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν και στη συνέχεια 30 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 470 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τη χρηματοδότηση του ελληνικού action plan την περίοδο 2015-2020.

Τι σημαίνουν αυτά τα ποσά;  470 διά 5 = 94 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
94 διά 365 = 257,5 χιλιάδες ευρώ την ημέρα, για να διαχειριστούμε τους αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα.



Τελικά, η κυβέρνηση κατανοώντας την πρόθεση των αλλοδαπών να μεταβούν στην βόρεια Ευρώπη και να μην μείνουν στην Ελλάδα, αποφασίστηκε το καράβι Ελευθέριος Βενιζέλος να μην τους μεταφέρει στην Αθήνα, αλλά στην Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Προφανώς έτσι θα βρίσκονται πιο κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, τα οποία έχουν σκοπό να περάσουν και να κατευθυνθούν στη Σερβία και μετά στην Ουγγαρία κλπ.
 

Ας μην ξεχνάμε και τα σοβαρά επεισόδια με ξυλοδαρμούς που έγιναν μεταξύ των αλλοδαπών σε Κω και Λέσβο, που ευτυχώς δεν οδήγησαν σε κάποιον σοβαρό τραυματισμό, είτε αλλοδαπού είτε Έλληνα Αστυνομικού ή Λιμενικού.



Την ίδια ώρα, τη λειτουργία ανοιχτής δομής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που μπήκαν σε πρόγραμμα εθελουσίας επιστροφής στις πατρίδες τους, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο χώρος θα είναι στο Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι και θα αφορά 110 άτομα.

Επίσης, την πρόθεσή της για τη δημιουργία και άλλων χώρων φιλοξενίας σαν αυτόν στην περιοχή του Ελαιώνα, στον Βοτανικό, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη μεταναστευτική Πολιτική Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στο μέλλον, απάντησε καταφατικά, εξηγώντας ότι όσο δεν γίνεται τίποτα στις χώρες καταγωγής τους για να σταματήσει ο πόλεμος και η σφαγή, οι ροές θα συνεχίζονται.

«Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να εμποδίσουμε αυτές τις ροές γιατί γίνονται μέσω θαλάσσης» είπε η υπουργός και συμπλήρωσε:
«Δεν υπάρχει λοιπόν καμία άλλη δυνατότητα παρά να βρούμε τρόπους να φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους μέχρι να πάρουν τον δρόμο να συνεχίσουν το ταξίδι τους όπως αυτοί επιλέγουν. Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο» εξήγησε η υπουργός.

Ένα «καταφύγιο» για τον χειμώνα που έρχεται ψάχνει απεγνωσμένα και μια άπορη οικογένεια Ελλήνων από την Ηλεία, η οποία έχει χτυπηθεί βάναυσα από την κρίση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει στέγη.
Ο Χαράλαμπος Αβράμης, 38 ετών, από την κοινότητα Κλινδιά της δημοτικής ενότητας Ωλένης το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της ανεργίας και ζητά από τις αρμόδιες αρχές λύση στο πρόβλημα στέγασης της πενταμελούς οικογένειάς του.
Παρά τις εκκλήσεις του στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πύργου και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, μέχρι τώρα βρίσκει κλειστές πόρτες, καθώς δεν μπορεί να αποκτήσει το λυόμενο που θέλει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ακόμη 800 οικογένειες από την Ηλεία

Η κυβέρνηση όμως προωθεί τη δημιουργία τριών νέων Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) αλλοδαπών, στην Κω, τη Χίο και τη Λέρο.
Για τους Έλληνες άστεγους όμως, τι θα κάνει η κυβέρνηση;
Αυτοί δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα για στέγαση και σίτιση;


Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ένας τζιχαντιστής έφτασε στην Ελλάδα. Ο φονιάς του ισλαμικού κράτους (ISIS-ISIL) και διοικητής ομάδας αποκεφαλιστών, ο 30χρονος Laith Al Saleh, αφού καταγράφηκε από τις Ελληνικές αρχές ως πρόσφυγας από τη Συρία, πήρε το πλοίο για την Αθήνα και μετά (σύμφωνα με πληροφορίες) πιθανώς θα προσπαθήσει να πάει στην Ολλανδία.

Ο Al Saleh, που ηγείτο ομάδας 700 ενόπλων, ήταν αρχικά στις υπηρεσίες του αυτοαποκαλούμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και στη συνέχεια στην ISIS, έδωσε συνέντευξη στο Associated Press, που τον παρουσιάζει ως θύμα του πολέμου.
Ταυτόχρονα εκτοξεύει ειρωνικά σχόλια προς την Ελλάδα στην οποία, όπως σημειώνει το ΑΡ, κανείς δεν θέλει να μείνει, εξαιτίας της εχθρικής στάσης των κατοίκων (!!!) και της τραγικής οικονομικής κατάστασης.

Ο τζιχαντιστής ο οποίος όταν εντοπίστηκε υποστήριξε ότι θέλει να πάει στην Ολλανδία, παρουσιάζεται ως μάρτυρας, που αναγκάστηκε να φύγει από την Συρία εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση της χώρας βομβαρδίζει χωριά και πόλεις, σκοτώνει αμάχους, ενώ οι «αθώοι» αντάρτες πολεμούν για την ελευθερία!

Ήδη ερευνάται ποιοι και πού τον ανέμεναν στην Ελλάδα και τι είχε οργανωθεί σε ότι αφορά την άφιξή του, καθώς ο συγκεκριμένος (πρώην;;;) τζιχαντιστής, μόνο τυχαίος δεν είναι…

Ο Al Saleh σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Associated Press, δεν βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα. Αναχώρησε στις 15 Αυγούστου από την Κω με πλοίο και στη συνέχεια πήγε στα Σκόπια με στόχο να φτάσει στην Ολλανδία.


Το πόσο σημαντικό θέμα για την Ευρώπη είναι η παράνομη μετανάστευση, αποκάλυψε σε συνέντευξή της στη Γερμανική τηλεόραση η κανγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως στην επόμενη σύνοδο καρυφής θα είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί, καθώς το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και η αντιμετώπισή του, είναι σημαντικότερο και από την Ελληνική κρίση χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου