Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ήρθαν παράνομα, δέρνουν, απαιτούν και ποιος ξέρει τι άλλο θα κάνουν…

Συνεχίζονται να έρχονται τα καραβάνια των αλλοδαπών από τα Τουρκικά προς τα Ελληνικά παράλια. Επεισόδια σημειώθηκαν εχθές το μεσημέρι στην Κω μεταξύ παράνομων μεταναστών, την ώρα που γινόταν καταγραφή τους από τις αρχές, ενώ οι αστυνομικοί αντέδρασαν ψεκάζοντάς τους με αφρό πυροσβεστήρα.

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κω με τους παράνομους μετανάστες, τόνισε ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης, καταγγέλλοντας ότι παράνομοι μετανάστες έδειραν αστυνομικούς!!!

Μιλώντας στον  ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος της Κω είπε πως στο νησί έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ο κ. Κυρίτσης έκανε λόγο για εξέγερση ανθρώπων που δεν μπορούν να τους ελέγξουν οι τοπικές αρχές, σημειώνοντας ότι στο νησί έχει καταλυθεί κάθε έννοια έννομης τάξης!

«Μετανάστες έδειραν αστυνομικούς και σκοτώνονται μεταξύ τους... Έχει καταλυθεί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί έννομη τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Κω.

Επίσης πρόσθεσε πως οι ίδιοι οι αστυνομικοί του νησιού προέβησαν σε κατάληψη του αστυνομικού τμήματος, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα και ότι είναι αποκλεισμένοι από εκατοντάδες ανθρώπους που είναι ανεξέλεγκτοι.

Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε και μαρτυρίες για ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Κω.
Επίσης έγινε γνωστό πως εκλάπησαν τα 6 από τα 9 αναπηρικά καρεκλάκια από το νοσοκομείο της Κω

Εχθές το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του BBC στις 23:45 περίπου ώρα Ελλάδας, Σύριος πρόσφυγας – μετανάστης που βρίσκεται στην Κω, διαμαρτυρόταν για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω και είπε συγκεκριμένα:
«εάν αυτή είναι η Ευρώπη, καλύτερα να γυρίσω στην Συρία».
Το ερώτημα είναι βέβαια, γιατί δεν το κάνει, καθώς ναι, αυτή είναι η Ευρώπη, αυτός είναι ο «παράδεισος» που του υποσχέθηκαν αυτοί που του έφαγαν τα λεφτά, για να τον φέρουν παράνομα στην Ευρώπη.

Κατά την ένταση που δημιουργήθηκε εχθές το πρωί στην Κω έξω από την αστυνομική διεύθυνση και στους δρόμους της πόλης, εκατοντάδες αλλοδαποί που βρίσκονται σε απόγνωση από τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα, απαιτούσαν να μπουν στο κτίριο της Αστυνομίας για να πάρουν τα έγγραφά τους και να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί για την Ευρώπη.

Οι παράνομοι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο στάδιο, στο οποίο τους υποδείχτηκε να συγκεντρωθούν, ώστε να μπει μια τάξη και να επισπευτεί η ταυτοποίησή τους, προκειμένου να τους χορηγηθεί η άδεια για αναχώρηση και υπήρξαν επεισόδια.
Τότε οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση ακόμα και πυροσβεστήρων για να απωθήσουν τους αλλοδαπούς.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ αναχώρησαν εσπευσμένα από την Αθήνα για την Κω, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, για να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη.

Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς σε πρώτη φάση και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό αλλοδαπών.

Πρέπει να καταλάβουν στην Ευρώπη και στον ΟΗΕ ότι η κατάσταση μάς ξεπερνά και αν δεν υπάρξει δίκαιη (υποχρεωτική και όχι εθελοντική) κατανομή των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα δεν θα αντέξει, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα.




Με πληροφορίες από skai.gr και ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου