Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Επεισόδια παράνομων μεταναστών στην Κάλυμνο

Επεισόδια δημιούργησε ομάδα 80 με 100 παράνομων μεταναστών, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι στον χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο Καλύμνου για την καθυστέρηση διεκπεραίωσης των διαδικασιών ταυτοποίησης τους, προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr άτομα της συγκεκριμένης ομάδας αρνήθηκαν να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, ισχυριζόμενοι ότι είναι παράνομο, όπως τους ενημέρωσε εκπρόσωπος της Ύπατης  Αρμοστείας του ΟΗΕ!

Δυστυχώς, ο ύποπτος ρόλος της Ύπατης Αρμοστείας αλλά και διαφόρων ΜΚΟ που δρουν υπέρ των παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, αποκαλύπτεται ξανά.

Η ομάδα των αλλοδαπών, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με καθοδηγητές 2-3 άτομα, προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες με κραυγές, υψωμένες γροθιές και σπρώχνοντας το περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά στο χώρο του Λιμεναρχείου.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επιχείρησαν να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία από τον ιστό που βρίσκεται μπροστά στο χώρο του Λιμεναρχείου Καλύμνου, χωρίς όμως η πληροφορία να επιβεβαιώνεται επίσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια δημιουργήθηκε εκρηκτικό κλίμα. Άμεσα τέθηκαν σε ετοιμότητα όλα τα στελέχη του Λιμεναρχείου, ενώ άνδρες της Αστυνομίας προσήλθαν με οπλισμό.

Η ομάδα των εξεγερμένων μεταναστών βλέποντας την άμεση αντίδραση και αποφασιστικότητα των ανδρών ασφαλείας να μην επιτρέψουν το παραμικρό είδος εκτρόπων και υπό την καθοδήγηση των 2-3 ατόμων που είχαν ως αρχηγούς, άρχισαν να διασκορπίζονται.

Ταυτόχρονα στον χώρο του Λιμεναρχείου συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι πληροφορήθηκαν για τις προκλητικές ενέργειες των μεταναστών.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ρίφθηκαν από ύψωμα του νησιού δύο δυναμίτες, προφανώς ως αντίδραση στις προκλητικές ενέργειες των μεταναστών. Ο θόρυβος της έκρηξης φαίνεται πως λειτούργησε αποτρεπτικά για τους ταραξίες παράνομους αλλοδαπούς.

Όπως έγινε γνωστό, από το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ετοιμότητας για να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια.

Η εξέγερση των αλλοδαπών στην Κάλυμνο, δεν είναι η πρώτη.
Θυμίζουμε τα επεισόδια που συνέβησαν στην Μυτιλήνη τον Ιούνιο:

http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/06/blog-post_22.html

Την στιγμή που στην Ελλάδα οι αλλοδαποί εισβάλουν καθημερινά κατά χιλιάδες, η Κομισιόν με μια απόφαση μεγάλης ανευθυνότητας απέδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.

Όπως έγραψε το onalert.gr αποφασίστηκε να δοθούν στην Ελλάδα 473 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος εξαετίας, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης!

Το ότι οι βορειοευρωπαίοι βρίσκονται στον κόσμο τους, αποδεικνύει και ρεπορτάζ της dw.de που γράφει πως η Δανία ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης για να στείλει μήνυμα προς τους διακινητές των μεταναστών…

Τι θα λέει το μήνυμα;
Ότι τα επιδόματα για τους μετανάστες έχουν μειωθεί δραστικά από τότε που ανέλαβε η φιλελεύθερη κυβέρνηση και παράλληλα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα σύνορα Γερμανίας – Δανίας!

Σύμφωνα με Δανό βουλευτή, ο αριθμός των εισερχομένων μεταναστών μειώθηκε κατά ένα τρίτο μέσα στον Ιούλιο. Κι αυτό είναι μια ένδειξη, εκτιμούν πολλοί, ότι το μήνυμα περί μείωσης των επιδομάτων στη χώρα άρχισε να διαδίδεται!

Η Ελληνική κυβέρνηση με κάθε τρόπο θα πρέπει να κάνει σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα-αποθήκη ανθρώπων της Ευρώπης.

Όλοι οι Ευρωπαίοι «εταίροι» θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ως σοβαρά κράτη που υποτίθεται πως είναι.
Σε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει λιγότερο «τυπική και υπεύθυνη».

Η σιωπηρή προώθηση προς  την βόρεια Ευρώπη των παράνομων μεταναστών, που σαφώς δεν έχουν στόχο να μείνουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι η επιλογή της Ελλάδας.

Όσο οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν την πολιτική ορθότητα α λα καρτ, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο.




Με πληροφορίες από το kalymnos-news.gr και onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου