Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Παραλίγο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο λόγω SAR

Μεσημεριάτικη πτήση ελικοπτέρου της Τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από Ελληνικό έδαφος σημειώθηκε εχθές Τρίτη. Ο σκοπός της πτήσης ήταν αποστολή Search And Rescue εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με το defencenet.gr το Τουρκικό ελικόπτερο τύπου ΑΒ-412 πέταξε στα 400 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι (στις 12:19) και μετά πάνω από το Κουνελονήσι (στις 12:54). Τα Ελληνικά μαχητικά που έφτασαν στο σημείο δεν πρόλαβαν το ελικόπτερο, καθώς είχε προλάβει να επιστρέψει στον Τουρκικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το onalert.gr το Τουρκικό ελικόπτερο, δεν πέταξε απλά πάνω από τα Ελληνικά νησιά, αλλά συμμετείχε αυθαίρετα και παράνομα στη διάσωση 20 παράνομων μεταναστών από τη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγαθονησίου, στο Κουνελονήσι. Μάλιστα κατάφερε να πάρει 4 παράνομους μετανάστες.

Στην περιοχή έπλεαν 5 σκάφη της Τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία περισυνέλλεξαν άλλους 6 παράνομους μετανάστες. Συνολικά οι Τούρκοι περισυνέλεξαν 10 από τους 20 αλλοδαπούς, που βρίσκονταν εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την Ελληνική κυριαρχία στο Φαρμακονήσι, στο Αγαθονήσι και στο Κουνελονήσι.

Το πλήρωμα του Ελληνικού Super Puma που βρισκόταν στην περιοχή για την διάσωση των αλλοδαπών, έκανε όπως πάντα τη δουλειά του σωστά και έσωσε 6 παράνομους μετανάστες, εκ των οποίων ένα παιδί και μία έγκυο γυναίκα.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως δεν δόθηκε εντολή στα Ελληνικά φυλάκια των νησιών να βάλουν κατά του ελικοπτέρου που πραγματοποίησε την εισβολή.
Ίσως για να μην δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο, ίσως επειδή ο λόγος της παραβίασης της Ελληνικής κυριαρχίας είχε να κάνει με την «φύλαξη» των Τουρκικών συνόρων που έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα και καλύτερα, ώστε οι παράνομοι  μετανάστες να μην φτάσουν ποτέ στην Ελληνική επικράτεια…

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου