Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα / πτώση canadair (ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αντιμέτωποι με μεγάλες πυρκαγιές στην Νεάπολη Λακωνίας και στον Υμηττό Αττικής βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έχασαν ακόμη ένα Canadair.

Λίγο νωρίτερα, ένα αρχαίο Canadair CL-215 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο βουνό και μέσα σε πυκνή βλάστηση στην Λακωνία, καθώς επιχειρούσε να σβήσει την μεγάλη φωτιά που απειλεί κατοικίες. Ευτυχώς οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στην Αττική, πυκνοί καπνοί σκέπασαν τον ουρανό του Λεκανοπεδίου από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό. Νέες εστίες εμφανίζονται συνεχώς και από την περιοχή του Κορωπίου. Εναέρια και επίγεια μέσα προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο, αλλά οι ισχυρότατοι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο τους.

Στην Λακωνία υπάρχει και ένας νεκρός τουρίστας, λόγω του καπνού, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε παραλία, αλλά δεν κινδυνεύουν.


Φωτιά ξέσπασε και στην Χαλκίδα στην περιοχή του Πισσώνα, που προς το παρών είναι ανεξέλγκτη... Επίσης φωτιές έχουμε στην Αργολίδα και την Μαλακάσα. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι ένεμοι που φυσούν ξεπερνούν τα 6 Μποφόρ.

Όπως έγινε γνωστό, έχει ζητηθεί βοήθεια από την Ιταλία και την Γαλλία, σε Canadair.

Μήπως η χώρα δείχνει να ζει και πάλι τις ασύμμετρες απειλές του 2007;
Μήπως ξένα κέντρα επιχειρούν την ανατροπή της κυβέρνησης εδώ και τώρα;


Μετά την σύλληψη 14 αλλοδαπών που πρωτοστάτησαν στα προχθεσινά επεισόδια στην Αθήνα, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Διαβάστε για  το θέμα στον σύνδεσμο:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/07/14.html

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σε ελλείψεις εναέριων πυροσβεστικών μέσων, είχαμε ενημερώσει από το cosmostatus από τις 3 Μαΐου, καθώς μόνο 9 από τα 21 Canadair πετούσαν!
Διαβάστε για  το θέμα στον σύνδεσμο:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/05/9-21.html?m=0

Ας ελπίσουμε πως η κατάσταση θα εκτονωθεί σύντομα.


φωτογραφία από το Canadair στην Λακωνία του



Φωτογραφίες από report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου