Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Οι δικτατορίσκοι «εταίροι»

Τι κι αν ο Ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στα παράλογα μέτρα για την «εξυγίανση» της Ελληνικής οικονομίας; Τι κι αν η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει του Έλληνες; Οι δικτατορία των Γερμανών «εταίρων» της ΕΕ συνεχίζεται!

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (61-39 υπέρ του ΟΧΙ) οι «εταίροι» της Ελλάδας ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης παραιτήθηκε. Όμως οι Γερμανοί «εταίροι» ως νέοι δικτατορίσκοι διακηρύσσουν πως δεν τους ενδιαφέρει τι αποφάσισε με δημοκρατικό τρόπο ο Ελληνικός λαός, εκείνοι αποφάσισαν διαφορετικά και αν δεν υποκύψουμε στις προσταγές τους, τότε καλύτερα θα ήταν να φύγουμε από το ευρώ.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι αποχωρεί από το Υπουργείο Οικονομικών έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού, κατόπιν υποδείξεως (όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του) των δανειστών!

Γράφει συγκεκριμένα:
«Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών»

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ξεκίνησε την γραπτή του δήλωση με την εξής εκπληκτική πρόταση, που θα μείνει στην Ιστορία:
«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός Ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας».

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί «εταίροι» της Ελλάδας στην ΕΕ δείχνουν το μίσος τους για τους Έλληνες.

Οι Financial Times επικαλούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι η Ελλάδα με κυβέρνηση που θα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα δυσκολευτεί να παραμείνει στο κοινό νόμισμα, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βόφγκανγκ Σόιμπλε δεν πρόκειται να αλλάξει στάση ως προς το Ελληνικό ζήτημα και θεωρεί πως το Grexit είναι απίθανο να αποτελέσει μια καθαρή ρήξη, ενώ αντιθέτως μπορεί να δώσει ευκαιρίες. Μάλιστα, θεωρεί πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να είναι η λιγότερη κακή λύση.

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε με περισσή αλαζονεία:
«Οι προτάσεις που έγιναν από την Ευρωζώνη σήμερα απορρίφθηκαν. Για ποιο πράγμα να διαπραγματευθούν οι άλλοι 18 με τον κ. Τσίπρα; Είναι η σειρά της κυβέρνησης στην Αθήνα, εκείνη πρέπει να φέρει προτάσεις. Αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών του δεν κατάλαβαν ποτέ είναι ότι στην Ευρώπη έχεις μια μοιρασμένη κυριαρχία. Αν τώρα κάποιος λέει "όχι", αυτό είναι μια απόφαση σε μια χώρα, αλλά δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι και όλοι οι άλλοι συμφωνούν».

«Ο Ελληνικός λαός είπε όντως "όχι", αλλά 18 άλλα κράτη τα οποία διάβασαν πολύ προσεκτικά αυτές τις προτάσεις δεν είναι αυτοί που τους απασχολεί αυτό το οποίο είπαν οι Έλληνες. Οι Έλληνες πήραν μια δημοκρατική απόφαση, αλλά και τα άλλα κράτη έχουν μια άλλη απόφαση κι αυτό είναι εξίσου δημοκρατικό», δήλωσε ο κ. Σουλτς.

Πώς να συζητήσεις με δικτατορίσκους που κάνουν τέτοιες δηλώσεις;
Πώς να βρεις κοινό τρόπο συνεννόησης με ανθρώπους που αδιαφορούν για την βούληση ενός ολόκληρου λαού;
Τι κοινό μπορεί να έχουν οι Έλληνες που δημιούργησαν την Δημοκρατία, με τους «Ευρωπαίους» δικτατορίσκους;

Όπως οι Γερμανοί ζητούσαν να αλλάξει η σύνθεση της Ελληνικής κυβέρνησης και να απαρτιστεί από πιο «δουλικούς» πολιτικούς, έτσι και η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει να αλλάξει η κυβέρνηση στη Γερμανία και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γιατί με δικτάτορες που δεν σέβονται την ψήφο των λαών, δεν γίνεται να συνομιλούμε και να συμφωνούμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου