Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Στα χέρια των δανειστών τα πετρέλαια της Ελλάδας

Μεγάλο είναι πλέον τα σκάνδαλο της παραχώρησης της Ελληνικής περιουσίας στους δανειστές – τοκογλύφους – άρπαγες. Ο σκοπός τους ήταν από την αρχή να πάρουν στα χέρια τους έναντι πινακίου φακής τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τα πολύτιμα ορυκτά, την γη, τα ακίνητα, τα χρήματά μας και ποιος ξέρει τι άλλο.

Τα έσοδα από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, περνάνε για τα επόμενα 30 χρόνια στα χέρια των δανειστών και θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους! Σύμφωνα με το defencenet.gr αυτό προβλέπεται στη νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Επίσης, σύμφωνα με το βιβλίο του Θεόδωρου Καρυώτη, «Η ΑΟΖ της Ελλάδας», κινδυνεύουμε να χάσουμε την ΑΟΖ μας για ψίχουλα από τους δανειστές, που αρπάζουν ό,τι βρουν για να αποπληρωθεί το τεράστιο χρέος.

Ένα χρέος που δημιουργήθηκε με τέχνη, μέθοδο και σύστημα, ώστε η Ελλάδα να παραδώσει τον πλούτο της και να καταστούν οι Έλληνες υποτελείς.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως οι Ευρωπαίοι «εταίροι» φαίνεται πως δεν έχουν τα χρήματα που υποσχέθηκαν να δώσουν στην Ελλάδα για να καλύψει τις ανάγκες της, σύμφωνα με δηλώσεις στην τηλεόραση όλων των Ευρωπαίων που πρωτοστάτησαν στην ταπείνωση της Ελλάδας. Ψάχνουν να τα βρουν λένε…

Ζητούν όμως από την Ελλάδα να υπογράψει άμεσα τα «συμβόλαια» της παράδοσης του εθνικού της πλούτου!!!

Το ότι δεν υπάρχει μία στην Ευρώπη, φαίνεται και από την απροθυμία των Βρετανών να συμβάλουν με 1 δισ. ευρώ, επικαλούμενοι το γεγονός πως δεν ανήκουν στην ευρωζώνη.
Πολύ σωστά ισχυρίζονται οι Βρετανοί πως το πρόβλημα ανήκει σε όσους ανήκουν στην ευρωζώνη…

Επίσης, το ΔΝΤ υποστηρίζει πως με το νέο μνημόνιο, το χρέος της Ελλάδας το 2018 θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ.
Αυτό σημαίνει πως το χρέος όχι απλά δεν είναι βιώσιμο, δεν είναι καν διαχειρίσιμο! Έτσι το ΔΝΤ προτείνει άμεση διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους ή παράταση της αποπληρωμής του κατά τουλάχιστον 30 χρόνια.

Επομένως, για ποιο λόγο υποχωρήσαμε;
Για ποιο λόγο «συμφωνήσαμε» με τους «εταίρους»;
Για ποιο λόγο δεν έγινε το Grexit;
Αφού έχουμε πτωχεύσει, αφού το χρέος δεν μπορούμε να το πληρώσουμε!

Προφανώς, ο σκοπός είναι το ξεπούλημα του πλούτου της Ελλάδας.
Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τέτοια πρόθεση, αλλά το πιο πιθανό είναι πως έπεσε στην παγίδα όλων των «πρόθυμων ηλίθιων» της χώρας που απαιτούσαν «ευρώ πάση θυσία», ακολουθώντας τις διαταγές των «εταίρων»!!!
Ποιος θα θυσιαστεί τώρα που ο λογαριασμός δεν βγαίνει;
Γιατί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους διάφοροι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, επειδή ο πρώην Υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή προετοιμαζόταν για έξοδο από το ευρώ;

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις όφειλαν (αν ήταν σοβαρές) να προετοιμάζονται για έξοδο από το ευρώ, από το 2010. Όχι για να το έχουν σαν εναλλακτική, αλλά για να είναι έτοιμες σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγούνταν σε αδιέξοδο από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.
Να που τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο και η χώρα ήταν απροετοίμαστη.
Ποιος φταίει; Ο Τσίπρας; Ο Βαρουφάκης; Ή οι πρόθυμοι ηλίθιοι του «ευρώ πάση θυσία»;

Το κακό είναι πως η θυσία δεν θα γίνει από τους «ηλίθιους».
Δεν θα θυσιαστούν αυτοί.
 
Εγώ και εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές θυσιαζόμαστε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου