Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

«Αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση» και ξαφνικά κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία…

Μια από τις διατάξεις που ψηφίστηκε πρόσφατα μαζί με τα λοιπά προαπαιτούμενα, είναι η «Αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση».

Σύμφωνα με την αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση, αν ο προϋπολογισμός του κράτους βγει εκτός σχεδίου, τότε αυτομάτως και χωρίς συζήτηση στη Βουλή, χωρίς ψήφιση νόμου, χωρίς αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού και μόνο με την υπογραφή του αρμοδίου Υπουργού, θα περικόπτονται δραστικά οι δαπάνες της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και της δημόσιας διοίκησης, ενώ μπορεί να απολυθεί και προσωπικό!

Για παράδειγμα, το βράδυ θα έχουμε κοιμηθεί γνωρίζοντας πως το παιδί μας φοιτά σε συγκεκριμένο σχολείο και το πρωί που θα ξυπνάμε θα το βρίσκουμε κλειστό και τους δασκάλους απολυμένους, καθώς σύμφωνα με το νόμο Αρβανιτόπουλου, οι θέσεις των διδασκόντων υπάρχουν όσο υπάρχει και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν. Έτσι θα ψάχνουμε να βρούμε σχολείο για να στείλουμε το παιδί μας!
Στην ίδια θέση μπορεί να βρεθεί το κέντρο Υγείας της περιοχής μας, το οποίο μπορεί να σταματήσει να υφίσταται και το προσωπικό θα ψάχνει για δουλειά…

Αν το θεωρείτε υπερβολικό, σας πληροφορούμε πως αυτό ισχύει στην Πολωνία και στις Βαλτικές χώρες, όπου η αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση λειτουργεί και είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη!

Στην Πολωνία, μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις 2,5 χρόνια για να εγχειριστείς, γιατί εγγράφεσαι στον προϋπολογισμό υγείας, που περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό επεμβάσεων ετησίως και ανά ασθένεια και όταν ξεπερνιέται το όριο έχεις δύο προοπτικές:
Ή περιμένεις την επόμενη χρονιά ή πας στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, αν έχεις βέβαια να πληρώσεις…

Αυτά ψηφίστηκαν και στην Ελλάδα για τις κρατικές λειτουργίες και τις ανθρώπινες ζωές. Κανένα μεγάλο κανάλι ή site όμως, δεν ανέφερε τίποτα. Γιατί;;;…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου