Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Στο Ισραήλ ο Καμμένος για ΑΟΖ, ενεργειακά και τεχνολογία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογο του Moshe Ya’ Alon.

Στη συνάντηση, οι δυο Υπουργοί, συζήτησαν θέματα που αφορούν την θαλάσσια ασφάλεια και την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα συνεργασιών στην αμυντική βιομηχανία και τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνολογίας όχι μόνο στον τομέα Goverment to Goverment αλλά και Business to Business.

Επίσης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα ασφάλειας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για το καθεστώς που διέπει την διαμονή του προσωπικού στις δυο χώρες, κατά τη διάρκεια μετακίνησής του, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, που συνοδεύει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην επίσκεψη του, υπέγραψε συμφωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του για τη συνεργασία των υδρογραφικών υπηρεσιών των δυο χωρών.

Επίσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως το Ισραήλ από το 2011 αναγνώρισε εμμέσως την Ελληνική ΑΟΖ με χάρτες που περιέγραφαν την πορεία του υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει το Ισραηλινό Φυσικό Αέριο στην Κρήτη. Ο αγωγός θα περνάει από την Ισραηλινή ΑΟΖ στην Κυπριακή και μετά στην Ελληνική.
Η μεγάλη ερώτηση είναι βέβαια το πότε θα ανακηρυχθεί επιτέλους η Ελληνική ΑΟΖ…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου