Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Είναι η Ρωσία και η Κίνα έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα;

Η Ρωσία που μέχρι σήμερα σχεδόν είχε σιωπήσει απέναντι στην σύγκρουση Ελλάδας και δανειστών, με εξαίρεση μια διακριτική δήλωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών που έλεγε πως καλό είναι η Ελλάδα να τα βρει με τους εταίρους της και να μείνει στην ευρωζώνη, απευθύνει πρόσκληση στην Ελλάδα και την Ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα για οικονομική βοήθεια!

Ένα αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί, καθώς οι διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη, αλλά πλέον η κατάσταση είναι δραματική, μετά την μη πληρωμή του ΔΝΤ και την επιβολή ορίου αναλήψεων από τις τράπεζες.

Εχθές, ο Ρώσο
ς πρεσβευτής στην ΕΕ Vladimir Chizhov σε συνέντευξή του στο sputniknews.com είπε επίσημα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα και να συμμετάσχει στην αξιοποίηση των υποδομών της, στέλνοντας διπλό μήνυμα:
Θέλουμε γενναίο μερίδιο από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (ΟΛΘ, ΟΣΕ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ κλπ) και εμείς είμαστε εδώ για να καλύψουμε τις ανάγκες σας.
http://sputniknews.com/europe/20150701/1024072248.html

Βέβαια το ερώτημα είναι ποιες από όλες τις ανάγκες; Γιατί αν πριν την λήξη του προγράμματος χρειάζονταν 10 δισ. ευρώ, τώρα χρειάζονται τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ και υπό όρους.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε:
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα η οποία ακόμα απ’ όσο ξέρω δεν έχει κάνει κάποιο αίτημα για άμεση οικονομική βοήθεια. Έχουμε την δυνατότητα να αυξήσουμε την οικονομική μας συνεργασία, ειδικότερα η Ελλάδα μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τους σιδηροδρόμους της και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Εδώ μπαίνει στο κόλπο και η Κίνα, η οποία περιέργως έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από άλλες χώρες από την Ελληνική κρίση. Η Κίνα φέρεται διατεθειμένη να επενδύσει 315 δισ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών επενδύσεων!
 

Την είδηση μετέφερε ο Καναδός δημοσιογράφος Benjamin Fulford, επικαλούμενος επικείμενο ταξίδι στην Ευρώπη του Κινέζου πρωθυπουργού.
Τώρα, πόσο τυχαίο είναι αυτό το ποσό με το Ελληνικό χρέος που είναι … το ίδιο και αν η είδηση είναι αληθινή, μόνο οι Κινέζοι γνωρίζουν…
http://benjaminfulford.net/2015/06/29/greek-domino-falls-china-moves-in-to-pick-up-the-pieces/

Το χρέος της Ελλάδας φτάνει τα 350 δισ. δολάρια και από αυτά, τα 270 δισ. προέρχονται από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά το ζήτημα είναι πόσα είναι άμεσα απαιτητά;

Η Ρωσία και οι BRICS μπορούν να κινηθούν και να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά υπό προϋποθέσεις. Και φυσικά θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Μπορούν να υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις και να σωθεί η Ελλάδα;

Αν δεν ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας από την Ελληνική κυβέρνηση για να δούμε τι ακριβώς δίνει και τι θέλει να πάρει η Ρωσία, όλα τα είναι θεωρίες…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου