Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Σύνταξη στα 72 χρόνια!!!

Πάνε να καταργήσουν την σύνταξη, εφόσον η τρόικα απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση σύνταξη στα 72 χρόνια. Άρα, εάν κάποιος αρχίσει να εργάζεται στα 20, θα συνταξιοδοτείται μετά από 52 χρόνια!

Όπως έγραψε η εφημερίδα Αγορά, η τρόικα βασιζόμενη στο πρώτο μνημόνιο, καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει από το 2021 την σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, κατά μισό έτος ετησίως, έτσι ώστε σταδιακά το όριο ηλικίας που να μπορεί να πάρει κάποιος σύνταξη να φτάσει τα 72 έτη!

Στο πρώτο μνημόνιο, προβλεπόταν ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να καθορίζονται και με βάση το προσδόκιμο ηλικίας των κατοίκων μιας χώρας και σύμφωνα με αυτή την παράμετρο, στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου θα πρέπει να φτάσουν τα 72 έτη.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί να νομοθετήσει άμεσα την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, στο πλαίσιο της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων.

Σκεφθείτε πως θα αισθανθείτε όταν το παιδί σας θα πάει στο σχολείο, στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο και οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν την εμφάνιση, την ζωντάνια και τις αντοχές, ενός ανθρώπου 70 ετών.
Σκεφθείτε πως θα αισθανθείτε όταν θα σας εξυπηρετεί στο συνεργείο αυτοκινήτων ένας άνθρωπος 70 ετών.
Σκεφθείτε πως θα αισθανθείτε όταν οι νοσοκόμες και οι αεροσυνοδοί είναι 70 χρονών.
Σκεφθείτε πως θα αισθανθείτε όταν ο οδηγός του λεωφορείου θα είναι 70 χρονών.
Σκεφθείτε τον αστυνομικό και τον πυροσβέστη εν ώρα υπηρεσίας, στα 70 τους χρόνια.

Δεν είναι το ίδιο με έναν λογιστή, έναν δημοσιογράφο, έναν τραπεζικό υπάλληλο, έναν δικηγόρο, έναν γιατρό και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εταιρείας, που πιθανόν να μπορούν να εργαστούν ως τα 72 τους χρόνια, εάν δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Δεν υποστηρίζουμε πως στα 70 του χρόνια κάποιος είναι γέρος και ανίκανος.


Όμως, μετά τα 60, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να εργαστούν σε όλες τις δουλειές και ειδικά αν εργάζονται από τα 20…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου