Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Mega TV: SOS από την Μυτιλήνη! Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους αλλοδαπούς

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega και στην εκπομπή των Καμπουράκη και Οικονομέα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη Λέσβο, Ζωή Λειβαδίτου, χαρακτήρισε την κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες ανεξέλεγκτη και μη διαχειρίσιμη.

Οι αλλοδαποί πρόσφυγες – μετανάστες – λαθρομετανάστες, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο νησί, καθώς είναι πάρα πολλοί. Καταφθάνουν καθημερινά από την Τουρκία κατά εκατοντάδες και οι τοπικές αρχές αδυνατούν να τους διαχειριστούν. Μεταξύ τους υπάρχουν και πάρα πολλά ασυνόδευτα μικρά παιδιά.

Πολλοί από αυτούς είναι χρήστες ναρκωτικών και παρουσιάζουν σύνδρομα στέρησης. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή, οι άνθρωποι που έχουν κληθεί να φροντίσουν τους αλλοδαπούς, δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει και με τι θα τους χτυπήσουν οι χρήστες, πάνω στην «τρέλα» της στέρησης.
Μάλιστα πολλοί χρήστες είναι ανήλικοι, ακόμη και 15 ετών!!!

Επίσης, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αρχές, έχει να κάνει με την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των φυλών που καταφθάνουν από την Ασία στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην εκπομπή, προβλήματα υπάρχουν μεταξύ Πακιστανών, Μπαγκλαντεσιανών, Αφγανών, Ιρακινών, Σύριων, οι οποίοι «πλακώνονται» στο ξύλο!

Σε ανακοίνωσή της η FRONTEX, μίλησε για εισροή 5000 αλλοδαπών την ημέρα!

Παρά το άνοιγμα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενός δευτέρου κέντρου πρώτης υποδοχής στο εγκαταλειμμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, δίπλα στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΛ στον Καρά Τεπέ, η κατάσταση συνεχίζει να είναι τραγική στη Λέσβο, καθώς εκατοντάδες αλλοδαποί κάθε μέρα διανύουν με τα πόδια δεκάδες χιλιόμετρα και φτάνουν στο λιμάνι.

Στην διαδρομή πολλοί από αυτούς κουβαλάνε τα παιδιά τους μέσα σε κάδους απορριμμάτων! Όταν φτάσουν, μένουν γύρω από τον χώρο του λιμανιού, μέχρι να καταγραφούν και να μεταφερθούν στη Μόρια. Στη συνέχεια παραμένουν εκεί για τρεις ή τέσσερις μέρες, μέχρι να εκδοθεί η απαραίτητη κάρτα και να αφεθούν ελεύθεροι να αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Τι θα κάνουν στην Αθήνα; Κανείς δε ξέρει…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου