Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Πριν το GREXIT έρχεται το BREXIT;

Πριν (και αν) βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, φαίνεται πως άλλος θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Θυμίζουμε πως ήδη η Ουγγαρία ανέστειλε την συνθήκη Δουβλίνο 2 για την ελεύθερη πρόσβαση αλλοδαπών στο έδαφος της.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ζητησε να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για την αναδιαμόρφωση των σχέσεων της Βρετανίας με την Ένωση, την ώρα που όλη η ΕΕ ασχολείται με το πρόβλημα της ευρωζώνης, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Στη Βρετανία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι συνεχώς διευρύνεται η διαφορά υπέρ των πολιτών που επιθυμούν άμεση αποχώρηση από την ΕΕ, που οι Βρετανοί ονομάζουν «Γερμανική Ένωση».

Έτσι, ο Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε να εξαιρεθεί η Βρετανία από το στόχο της ΕΕ για ακόμη στενότερη πολιτική ένωση, να της εκχωρηθεί το δικαίωμα να περιορίσει άμεσα την πρόσβαση των Ευρωπαίων μεταναστών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλειας της Βρετανίας και να μειώσει την επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βρετανία, στα πεδία που κρίνει ότι είναι υπερβολική!

Ουσιαστικά, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζητά να αποκτήσει η Βρετανία μια ειδική σχέση με την ΕΕ και να εξαιρεθεί η χώρα του από τις θεμελιώδεις συμφωνίες, θέλοντας να επαναδιαπραγμετευτεί τους όρους ένταξης στην ΕΕ και όσα μέχρι στιγμής έχει υπογράψει η Βρετανία.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα με ουδέτερη στάση, δηλαδή θα δείξει με πλάγιο τρόπο στους ψηφοφόρους την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ!

Το ερώτημα είναι, εάν εκχωρηθεί η ειδική σχέση στη Βρετανία, γιατί όλα τα άλλα κράτη θα πρέπει να συνεχίσουν να δέχονται την γραφειοκρατία των Βρυξελλών, που τους υπαγορεύει τι να κάνουν, πως να το κάνουν, πόσους ξένους θα έχουν στο έδαφός τους κλπ κλπ;;;

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι η Βρετανία εστιάζει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και προχωρά στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, στοχεύοντας να συνομιλήσει ή να συναντήσει τους ηγέτες της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ελλάδας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας πριν από τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης.

Το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, έχει προγραμματιστεί για το 2017, αλλά υπάρχουν πιέσεις από την ΕΕ να διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2016.

Η Ουγγαρία ανέστειλε την συνθήκη Δουβλίνο 2, η Βρετανία ζητάει ειδική σχέση ή μπορεί και να αποχωρήσει από την ΕΕ, η Ελλάδα κινδυνεύει με έξοδο από το ευρώ, οι χώρες μέλη της ΕΕ έχουν συμφέροντα με τρίτες χώρες (Ρωσία και όχι μόνο) που αλληλοσυγκρούονται…
Ωραία Ευρωπαϊκή Ένωση… Να την χαιρόμαστε…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου