Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Κορόιδο αναπληρωτή εκπαιδευτικέ!!!


Η κυβέρνηση μελετάει πρόταση για την προσμέτρηση υπηρεσίας από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ υπάρχει και πρόταση να αξιοποιηθούν φαντάροι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά σε νησιά και δυσπρόσιτα σχολεία!

Η κοροϊδία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών συνεχίζεται. Δεν έχει σημασία αν ο εκπαιδευτικός ακολουθεί κάποιους κανόνες στην προσπάθειά του να διοριστεί, οι κανόνες αλλάζουν κάθε τόσο, ανάλογα με το ποια ιδέα θα κατέβει στο κεφάλι του κάθε υπουργού ή ανάλογα με το ποιους θέλει να βολέψει. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευση στο facebook του Δημήτρη Μπράτη, ολοκληρώθηκε η τέταρτη συνεδρίαση της επιτροπής για το θέμα των μόνιμων διορισμών. Αποφασίσθηκε να γίνει μια ακόμη συνεδρίαση, η τελική, την Παρασκευή 19 Ιουνίου. Τότε θα υπάρξει και ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε στην επιτροπή.

Συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού κατέθεσε σήμερα στην επιτροπή την πρόταση ότι στους πίνακες προϋπηρεσίας πρέπει να προσμετράται και η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, ισχυριζόμενος ότι η προϋπηρεσία όπου κι αν αποκτήθηκε είναι το ίδιο!!!

Πρόκειται για πρόταση που αν υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία, θα τινάξει στον αέρα όλο το σύστημα προσλήψεων στη δημόσια εκπαίδευση, αφού ουδέποτε η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση λαμβάνονταν υπόψη για τη σύνταξη των πινάκων.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του υπουργού, είναι το ίδιο η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε από κάποιον που προσλήφθηκε με τη σειρά του από τον πίνακα αναπληρωτών και πήγε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε από κάποιον, που προσλήφθηκε στον τόπο κατοικίας του, επειδή είχε γνωστό τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σχολείου!!!

Σύμφωνα με την αίσθηση του κ. Μπράτη, το θέμα συζητείται και εξετάζεται ως ενδεχόμενο!!!

Αλήθεια, ποιους θέλουν να βολέψουν οι κυβερνόντες;
Δεν εξηγείται διαφορετικά η εξωφρενική για ακόμη μία φορά αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών…

Εάν σκέφτονται πραγματικά να υλοποιήσουν αυτή την σκέψη, τότε θεωρούν τουλάχιστον κορόιδα όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν στο Καστελλόριζο, τα Ψαρά, τα Κουφονήσια, τη Γαύδο, τον Αϊ Στράτη, τον Κυπρίνο κλπ, αφήνοντας πίσω την οικογένεια, τα παιδιά τους, για 1000 ευρώ το μήνα.
Όλοι όσοι συντήρησαν δύο σπίτια για χρόνια, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία, θα πρέπει να αισθάνονται τουλάχιστον κορόιδα…

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η νέα φαεινή ιδέα που είχαν στο υπουργείο παιδείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, ο υπουργός άμυνας, Πάνος Καμμένος συζήτησε στο γραφείο του με τον υπουργό παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, την πρόταση να αξιοποιηθούν οι φαντάροι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την πρόταση οι στρατεύσιμοι ιατροί να υπηρετούν σε νησιά που έχουν ανάγκες, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα το αγροτικό τους, ο κ. Καμμένος συζήτησε με τον κ. Μπαλτά το ενδεχόμενο εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε ακριτικές περιοχές της χώρας να μπορούν να διδάξουν σε σχολεία όπου υπάρχουν κενά, χωρίς να πληρώνονται, αλλά λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται!

Τώρα, τι σόι στρατιώτες θα είναι, εάν το πρωί αναγκάζονται να διδάσκουν, αντί να ασκούνται στα στρατιωτικά τους καθήκοντα, μόνο ο κ. Καμμένος μπορεί να το κρίνει…

Επίσης, τι σόι εκπαιδευτικοί θα είναι, εάν το βράδυ φυλάνε σκοπιά και κάνουν τις προβλεπόμενες αγγαρείες, μόνο ο κ. Μπαλτάς μπορεί να το κρίνει…

Σε κάθε περίπτωση, ή θα είναι φαντάροι ή θα είναι εκπαιδευτικοί.
Και τα δύο μαζί, δεν γίνεται!!!


Υπενθυμίζεται ότι την εθελοντική εργασία για την κάλυψη των κενών στα σχολεία είχε προτείνει και πέρυσι ο πρώην υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα 22.000 κενά που υπήρχαν.

Τότε, ο κ. Λοβέρδος είχε προτείνει η πληρωμή των εκπαιδευτικών να μην γίνεται σε χρήμα, αλλά σε μόρια, για μελλοντικό διορισμό…

Λόγω όμως των οξύτατων αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που τότε ήταν στην αντιπολίτευση, η πρόταση δεν προχώρησε.

Ας ελπίσουμε πως δεν προχωρήσουν ούτε αυτές οι νέες άδικες προτάσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου