Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Εξωγήινα κρανία βρέθηκαν στα σύνορα Βουλγαρίας – Ελλάδας;

Η είδηση μπορεί να προέρχεται από το μακρινό 2001, αλλά μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει απαντήσει με σιγουριά για την προέλευση των ευρημάτων. Οι εικασίες στο διαδίκτυο (Ελληνικό και ξένο) δίνουν και παίρνουν. Ας δούμε όμως τι είναι γνωστό μέχρι σήμερα.

Στις 21 Μαΐου 2001, ένας Βούλγαρος χωρικός βρήκε ένα ασυνήθιστο κρανίο στα βουνά της Ροδόπης της Βουλγαρίας, κάπου μεταξύ Ardino και Madan, περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας.

Το 2002, εκδόθηκε βιβλίο για το εύρημα, ενώ το 2003 βρέθηκε και δεύτερο κρανίο!
Στο βιβλίο αναφέρονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων, αλλά στάθηκε αδύνατο να εντοπίσουμε το βιβλίο στο internet...

Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερδα Milliyet που έχει κάνει ρεπορτάζ για το θέμα, τα αλλόκοτα (εξωγήινα;) κρανία έχουν μέγεθος κεφαλιού μωρού και ζύγιζε 250 γραμμάρια. 
Η εγκεφαλική του κοιλότητα ήταν όμως αναλογικά πολύ μεγάλη.
Διέθετε δύο οπές για μάτια και πάνω από αυτές ακόμη έξι οπές αγνώστου χρησιμότητας.

Βούλγαροι επιστήμονες συγκεντρώθηκαν στο Asenovgrad της επαρχίας της Φιλιππούπολης, για να εξετάσουν το εύρημα. Μεταξύ αυτών ήταν και ο καθηγητής παλαιοντολογίας Yordan Yordanov, ο οποίος είπε ότι ποτέ δεν είχε ξαναδεί ανθρώπινο ή ζωικής προέλευσης κρανίο σαν αυτό. Κατά την άποψή του, το κρανίο είναι ηλικίας τουλάχιστον 30.000 ετών και άνηκε σε κάποιο σχετικά μεγάλο ον, που δεν υπήρξε στον πλανήτη μας!

Η αρχαιολόγος και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας Katya Melamet, ανακοίνωσε πως το κρανίο δεν άνηκε σε κανένα γνωστό είδος ζώου!

Ο διευθυντής του Μουσείου Παλαιοντολογίας στο Asenovgrad, Dimiter Covatsef, δήλωσε δημοσίως ότι το εύρημα δεν έχει καμία αναλογία ή ομοιότητα με οποιοδήποτε γνωστό κρανίο ανθρωποειδούς ή ζώου.

Το κρανίο, όπως είπαμε, βρέθηκε από τον κάτοικο της Φιλιππούπολης τον Ρομάν Γκέντσεφ ηλικίας 38 χρόνων. Ο Γκέντσεφ είπε ότι είχε δει στον ύπνο του 5 άτομα ντυμένα με μεταλλικά κίτρινα ρούχα, που του είπαν να πάει οπωσδήποτε σε ένα συγκεκριμένο μέρος στην περιοχή των συνόρων μεταξύ της Βουλγαρίας και την Ελλάδας στις 21 Μαΐου, για να βρει σκάβοντας στο έδαφος κάτι το εξαιρετικό.

Από τις Βουλγαρικές αρχές διατάχθηκε έλεγχος DNA αλλά και χρονολόγηση με άνθρακα 14. Τα αποτελέσματα όμως εξαφανίστηκαν...

Εκτός από τα 2 κρανία, βρέθηκε και ένα μεταλλικό αντικείμενο βάρους 800 γραμμαρίων που θεωρείται ξένο προς την Γη.

Το κρανία και το μεταλλικό αντικείμενο φυλάχτηκαν στο Μουσείο Ιστορίας της Φιλιππούπολης για περαιτέρω έρευνες.
Οι πληροφορίες λένε όμως πως τα κρανία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε άλλο μουσείο, ίσως στη Σόφια.

Σήμερα, δεν είναι σίγουρος κανείς για το που βρίσκονται τα ευρήματα.
Το μόνο σίγουρο είναι οι φωτογραφίες που έχουν διασωθεί και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν τελικά η ανθρώπινη ιστορία είναι αυτή που διδασκόμαστε ή αν έχει συμβεί στο παρελθόν κάτι πολύ διαφορετικό που να σχετίζεται και με άλλους πλανήτες.

Τα συμπεράσματα, δικά σας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου