Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε εξέλιξη οι έρευνες για πετρέλαιο στον Πρίνο (φωτογραφίες)

Στην πραγματοποίηση γεωφυσικών σεισμικών ερευνών τριών διαστάσεων στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καβάλας και Θάσου, προχωρεί η Energean Oil & Gas, με στόχο τον εντοπισμό νέων κοιτασμάτων στην Λεκάνη του Πρίνου και την περαιτέρω αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

Πρόκειται για έρευνες τριών διαστάσεων που πραγματοποιούνται στον Πρίνο και τις πρώτες που πραγματοποιούνται στο Αιγαίο τα τελευταία 15 χρόνια! Η διεξαγωγή των ερευνών γίνεται στα πλαίσια του οκταετούς ερευνητικού προγράμματος της Energean.

Για την πραγματοποίηση  των ερευνών, η Energean συνεργάζεται με την εξειδικευμένη και μεγάλης εμπειρίας Νορβηγική εταιρεία Dolphin Geophysical.

Τις τελευταίες μέρες στον Κόλπο της Καβάλας τα πλοία Polar Marquis και Artemis Arctic πραγματοποιούν σεισμικές έρευνες τριών διαστάσεων. Η κάλυψη του πεδίου υποστηρίζεται και από τη διενέργεια ερευνών στην περιοχή των εξεδρών.

Τα δύο πλοία σαρώνουν καθημερινά την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καβάλας και Θάσου, με σκοπό την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων που θα προσφέρουν κέρδη στην εταιρεία αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δείτε τις φωτογραφίες που κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύει το cosmostatus, με τα δύο πλοία να κινούνται γύρω από την εξέδρα άντλησης πετρελαίου και όχι μόνο.

Για τις λεπτομέρειες της έρευνας σας είχαμε ενημερώσει με το άρθρο:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/06/blog-post_15.html






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου