Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Πούτιν: ο αγωγός θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της

Αμφιβολίες για το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθά πραγματικά την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νοβόστι, που επικαλείται το Associated Press, ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι το σχέδιο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου σε Ελληνικό έδαφος θα βοηθήσει τους Έλληνες να αποπληρώσουν τους διεθνείς δανειστές.

Επίσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε ότι «εάν η ΕΕ θέλει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, τότε πρέπει να ενδιαφέρεται για μια αναπτυσσόμενη Ελληνική οικονομία, που θα βοηθά να ξεπληρωθούν τα χρέη. Η ΕΕ πρέπει να μας χειροκροτεί. Πού είναι το κακό στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα;»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πολύ απλά είπε αυτά που λέμε μεταξύ μας οι Έλληνες εδώ και 5 χρόνια. Για να αποπληρωθούν τα δάνεια χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας και όχι περικοπές μισθών και συντάξεων και σίγουρα όχι νέους φόρους, ακρίβεια και λιτότητα.

Εάν η Γερμανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν την Ελλάδα να ορθοποδήσει, τότε ας αναγκάσουν τις εταιρείες τους να ανοίξουν εργοστάσια στην Ελλάδα, ώστε να εργαστούν οι άνεργοι Έλληνες.

Ας ανοίξει η Γερμανία στην Ελλάδα 2 μεγάλα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων και 2 μεγάλα εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών. Ας κάνει το ίδιο και η Γαλλία. Τέλος οι ΗΠΑ μπορούν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα μια νέα silicon valley,  με Έλληνες επιστήμονες, αντί να προσλαμβάνουν τους Έλληνες στις ΗΠΑ.

Αλλά αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου