Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Επιχειρείται Ουκρανοποίηση της Ελλάδας;

Έκπληξη και απορία προκαλούν οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με σύνθημα Μένουμε Ευρώπη. Όσοι έχουν μνήμη, αμέσως θυμήθηκαν τις παρόμοιες συγκεντρώσεις στο Κίεβο της Ουκρανίας πριν μερικά χρόνια, που οδήγησαν την χώρα στο χάος.

Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν πως πάση θυσία πρέπει να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ και την ΕΕ, ασχέτως αν αυτό θα σημάνει φοροκαταιγίδα και μειώσεις μισθών και συντάξεων χωρίς προηγούμενο, περνούν στην αντεπίθεση, βοηθούμενες από τα media που πλήττονται από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέες αδειοδοτήσεις.

Στις συγκεντρώσεις έλαβαν μέρος και πολλοί βουλευτές της «φιλοευρωπαϊκής» αντιπολίτευσης, βγαίνοντας φωτογραφίες με τον λαό που «διψάει» για Ευρώπη.

Την Ευρώπη που με τις πολιτικές της, σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Guardian, έφερε στην Ελλάδα:
25% πτώση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος
28% μείωση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα
28,5% πτώση στην κατανάλωση τροφίμων
61% μείωση στη μέση σύνταξη που έχει πέσει στα 833 ευρώ
45% το ποσοστό των συνταξιούχων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
26%: ανεργία (50% στις ηλικίες κάτω των 25 ετών)

Ευτυχώς που δεν είδαμε και Υπουργούς άλλων Ευρωπαϊκών χωρών στο Σύνταγμα, όπως είχε γίνει και στις διαδηλώσεις στην Ουκρανία, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας διαδήλωνε κατά της φιλορωσικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

Είδαμε όμως άλλα. Ο Αντώνης Σαμαράς, το υπάκουο παιδί των Ευρωπαίων, συναντήθηκε με τον Κώστα Σημίτη, τον αρχιτέκτονα της εισόδου της Ελλάδας στο Ευρώ και μίλησαν για μία ώρα, χωρίς να γίνει γνωστό το τι είπαν και το τι πιθανόν να συμφώνησαν. Δεν λείπουν και οι φωνές άλλων κομμάτων βέβαια, που διατρανώνουν την πίστη και υποταγή τους στην Ευρώπη.

Αλήθεια, σε ποια Ευρώπη; Στην Ευρώπη που ψυχρά λέει στην Ελλάδα πως χρωστάει 312 δισ. ευρώ και πως θα τα ξεπληρώσει μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τους φόρους; Είναι δυνατόν αυτό να είναι το σχέδιο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση;

Το θέμα της Ελλάδας συζητήθηκε και στην Λέσχη Bilderberg που συνεδρίασε στην Αυστρία τις προηγούμενες μέρες. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια Ελληνική χρεοκοπία και παραδέχθηκαν πως η κρίση θα επηρεάσει την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε μια εκρηκτική κατάσταση, ανάμεσα σε μια Γερμανία που έχει τα μέσα αλλά αρνείται να αναλάβει τα ηνία, σε μια Γαλλία που έχει ακόμη ιδέες αλλά δεν έχει πλέον την ικανότητα να τις υλοποιήσει και σε μια Αγγλία, η οποία έχει καταληφθεί από την εμμονή να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σύνοδο των BRICS από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, είπε με νόημα:
«Βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτούνας, αλλά ο Ελληνικός λαός είναι λαός της θάλασσας, δεν φοβάται και θα φτάσει σε νέα λιμάνια. Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους».
Σίγουρα οι Ευρωπαίοι «εταίροι» της Ελλάδας δεν ικανοποιήθηκαν από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού. Μάλλον αφρούς έβγαλαν όταν τον άκουσαν.

Τα ίδια λίγο πολύ είχαν ειπωθεί και στην Ουκρανία πριν λίγα χρόνια από τους φιλορώσους πολιτικούς και αμέσως έσπευσαν οι Ευρωπαίοι να διαλύσουν την χώρα, για να μην ξεφύγει από την Ευρωπαϊκή λαίλαπα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζοντας πολύ καλά πλέον το πώς σκέφτονται οι Νεοταξίτες της ΕΕ, έσπευσε να θολώσει τα νερά μέσω των Υπουργών του, λέγοντας πως δεν υπάρχει σκέψη για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, πως δεν έχει υποβληθεί αίτημα, πως δεν μπορεί η Ρωσία μόνη της να σώσει την Ελλάδα, πως το πρόβλημα πρέπει να λυθεί εντός της ΕΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει πως αν ανοίξει την αγκαλιά του στην Ελλάδα φανερά, τότε θα ξεσπάσει εμφύλιος στην Ελλάδα, από τους φανατισμένους «Ευρωπαϊστές» που δεν βλέπουν που βρίσκεται το συμφέρον της Ελλάδας.

Έτσι, σιγά σιγά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τις τρικλοποδιές των Ευρωπαίων «εταίρων» της, με τη βοήθεια των «νέων λιμανιών».

Όπως έγινε γνωστό, υπεγράφη η συμφωνία για την κατασκευή του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού, που θα μεταφέρει Ρωσικό φυσικό αέριο στην Δυτική Ευρώπη από τα τέλη του 2019, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Η χρηματοδότηση θα γίνει από τους Ρώσους κατά 100%, ενώ ίσως προκαταβάλλουν κέρδη ύψους 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, για να καλύψει διάφορες ανάγκες της.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι μέσα στον Ιούλιο, οι επιτροπές Γεωργίας Ελλάδας και Ρωσίας, θα συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν περαιτέρω το ζήτημα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, που δεν θα παραβιάζουν το καθεστώς των κυρώσεων, αλλά και των Ρωσικών αντίμετρων.

Η ηχηρή όμως είδηση ήρθε από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που μίλησε στο Ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
«Βρισκόμαστε στο στάδιο των προκαταρκτικών συζητήσεων προκειμένου να ενταχθούμε στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, ώστε η Ελλάδα μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί η τράπεζα να γίνει ισότιμο μέλος. Θα είμαστε ένα από τα πρώτα μη ιδρυτικά μέλη».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να ασκήσει μια εθνικά ανεξάρτητη πολιτική, αλλά και η προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών ώστε το τεράστιο χρέος της Ελλάδας να γίνει διαχειρήσιμο, δεν αρέσει στους Ευρωπαίους «εταίρους», αλλά ούτε και στους «εταίρους» του ΝΑΤΟ.

Κατ’ αυτούς, η Ελλάδα με σκυμμένο το κεφάλι θα πρέπει να είναι μια φτωχή επαρχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα έρχονται όλοι τους το καλοκαίρι για τα μπάνια τους, χωρίς ουσιαστικά να πληρώνουν τίποτα, αφού οι τιμές θα πέσουν σε επίπεδα Αφρικής…

Όταν ο Κώστας Καραμανλής έκανε τα ανοίγματα στη Ρωσία, υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του, που τον ανάγκασε να παραδώσει την εξουσία στον γεννημένο στις ΗΠΑ, από Αμερικανίδα μητέρα και πατέρα που είχε υπηρετήσει στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό (δηλαδή Αμερικανό πολίτη Ελληνικής καταγωγής) Γιώργο Παπανδρέου. Τα αποτελέσματα, τα ζούμε όλοι.

Ας ελπίσουμε πως ο Ρώσος πρόεδρος θα είναι πιο προετοιμασμένος αυτή τη φορά και πιο έμπειρος, ώστε να πραγματοποιήσει τις συμφωνίες που υπέγραψε με την Ελλάδα και να μην μείνουν στα χαρτιά, όπως αυτές που υπέγραψε με τον Καραμανλή.

Ας ελπίσουμε πως η Ελληνική κυβέρνηση θα έχει καλύψει τα νώτα της, καθώς οι Ευρωπαίοι και οι ΝΑΤΟϊκοί «εταίροι» της Ελλάδας, δεν αστειεύονται και δεν θέλουν να χάσουν την «δεδομένη» Ελλάδα.

Τέλος, ας ελπίσουμε πως οι Έλληνες «ευρωπαϊστές» δεν θα Ουκρανοποιήσουν την Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να ευχαριστήσουν τους πάτρωνές τους, αλλά και να γαντζωθούν οι ίδιοι στην εξουσία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου