Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τουρκικό πολεμικό πλοίο πλέει 300 μέτρα από Ελληνική οβίδα!

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν 40 παραβιάσεις (24 χθες και 16 σήμερα) του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), Ιταλικό μισθωμένο πλοίο από την Τουρκία προβαίνει σε πόντιση καλωδίων εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας  νότια και νοτιανατολικά της Κρήτης, αδιαφορώντας για τις Ελληνικές διαμαρτυρίες και Τουρκικό πολεμικό εισβάλει στο Πεδίο Βολής Άνδρου!!!

Σήμερα, το Τουρκικό πλοίο υποκλοπών Tσαρνταλί (Çandarli) μπήκε στο Πεδίο Βολής Άνδρου την ώρα που διεξαγόταν η άσκηση «Καταιγίδα» και αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας να δεσμεύει την περιοχή για ασκήσεις!

Ο Τούρκος κυβερνήτης αγνόησε τις προειδοποιήσεις και εισήλθε με το πλοίο του στο πεδίο βολής, την ώρα που τα πλοία του Στόλου μας έκαναν βολές εναντίον εναέριου «στόχου».

Παρά τις διαρκείς κλήσεις για να αποχωρήσει, το Τουρκικό πλοίο δεν υπάκουσε ενώ απαντούσε μονότονα ότι «το πεδίο βολής δεν είναι αναγνωρισμένο»!!!

Τότε 2 μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από το Τουρκικό πλοίο. Όμως ο κυβερνήτης του πλοίου συνέχισε να μην αλλάζει πορεία, μέχρι τη στιγμή που μια βολή από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έσκασε περίπου 300 μέτρα από τη πλώρη του Τουρκικού!

Δίπλα στο Τσαρνταλί είχε φθάσει ήδη η φρεγάτα Κανάρης, με τον κυβερνήτη της να λέει επιτακτικά στον Τούρκο ότι «δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλειά σου, αποχώρησε τώρα». Μόνο τότε το Τουρκικό πλοίο αποχώρησε.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που Τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέρχεται σε περιοχή την ώρα που διεξάγεται αεροναυτική άσκηση, καθώς έχει συμβεί τουλάχιστον τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι όμως η πρώτη φορά που Τουρκικό πολεμικό σκάφος αρνείται να αποχωρήσει και δηλώνει μέσω του ασυρμάτου ότι δεν αναγνωρίζει ως δεσμευμένη την περιοχή από το ΠΝ, ούτε καν το Πεδίο Βολής Άνδρου!

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιούσε 2 ασκήσεις. Την άσκηση «Καταιγίδα» με βολές από φρεγάτες και ΤΠΚ και την άσκηση «Πυρπολητής 3/15» με ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (Δ), με σκοπό τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αποτροπής κατάληψης εθνικού εδάφους, προσβολής εχθρικών χερσαίων δυνάμεων, έρευνας και διάσωσης μάχης και εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Ταυτόχρονα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, παραιτούνταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αδυνατώντας να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Είναι βέβαιο πως η Τουρκία προσπαθεί να στρέψει την κοινή της γνώμη μακριά από τα εσωτερικά της προβλήματα και το εύκολο θύμα είναι για μια ακόμη φορά η Ελλάδα.

Ας ελπίσουμε πως οι Τούρκοι δεν θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για να τεστάρουν τα όρια του νέου πρωθυπουργού και να πετύχουν κάποιους από τους διαχρονικούς τους στόχους.



Με πληροφορίες από τα: onalert.gr  defence-point.gr  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου