Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η Ουγγαρία βγαίνει από την συνθήκη Δουβλίνο 2

Την αναστολή της Ευρωπαϊκής συνθήκης Δουβλίνο 2 που προκύπτει μέσα από την συμφωνία Σένγκεν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, λέγοντας ότι η χώρα έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες που διαθέτει για την φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων!

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κομισιόν που ζήτησε εξηγήσεις από την Ουγγρική κυβέρνηση. Η Κομισιόν ανέφερε πως η Ουγγρική κυβέρνηση είπε στα άλλα κράτη ότι η αναστολή της συνθήκης γίνεται για τεχνικούς λόγους, ωστόσο διαμηνύει πως θέλει να γνωρίζει σε τι ενέργειες θα προβεί η Βουδαπέστη προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Όπως ανακοινώθηκε η Ουγγαρία δεν θα δέχεται πλέον πρόσφυγες και μετανάστες από χώρα της ΕΕ, όταν αποδεικνύεται πως η χώρα αυτή ήταν η χώρα εισόδου στην ΕΕ, όπως προβλέπεται από την συνθήκη Δουβλίνο 2.

Πολύ απλά, η Ουγγαρία λέει πως είναι πρόβλημα της Ελλάδας η είσοδος των αλλοδαπών στο έδαφός της και θα πρέπει να βρει μόνη της τη λύση στην μαζική είσοδο των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο εκπρόσωπος της Ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς δήλωσε σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στην Αυστριακή εφημερίδα Die Presse και στην ιστοσελίδα  Index πως «Η βάρκα είναι γεμάτη»!!!
Επίσης υπενθύμισε ότι από τις αρχές του έτους η Ουγγαρία είναι αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα αυξημένη εισροή παράνομων μεταναστών!!!
«Προκειμένου να προστατεύσει τα Ουγγρικά συμφέροντα, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη ρύθμιση που αφορά τη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, δεν πρόκειται να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από χώρες - μέλη της ΕΕ μέχρι να αυξήσει τις δυνατότητες φιλοξενίας που έχει» είπε ο Ζόλταν Κόβατς μιλώντας ευθέως για τα Ουγγρικά εθνικά συμφέροντα που πλήττονται από την παράνομη μετανάστευση.

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Ιουνίου η Ουγγαρία είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει φράχτη μήκους 175 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Σερβία, για να σταματήσει την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στο έδαφός της.
Για το θέμα είχατε ενημερωθεί από το cosmostatus με το άρθρο:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/06/175km.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου