Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ό,τι να ‘ναι οι «εταίροι»… 2 μέτρα και 2 σταθμά από το ΔΝΤ

Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung (κυριακάτικη έκδοση της FAZ), το ΔΝΤ τορπίλισε τη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους και δανειστές. 
Η συμφωνία που προκρινόταν έλεγε πως η Αθήνα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, εάν ως αντάλλαγμα μείωνε τα εξοπλιστικά της προγράμματα κατά 400 εκατομμύρια ευρώ!!!

Ζητούσαν δηλαδή οι «εταίροι» να μείνει η χώρα ακάλυπτη μπροστά στην επιθετικότητα της Τουρκίας, της Αλβανίας, των Σκοπίων, ακόμη και των τζιχαντιστών που απείλησαν την Ευρώπη με καταδρομικές επιχειρήσεις από τα παράλια της Λιβύης!

Την απαράδεκτη πρόταση για την ασφάλεια της Ελλάδας, μετέφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα με την έγκριση της Μέρκελ και του Ολάντ. Σύμφωνα με την FAS, το ΔΝΤ δεν δέχεται τέτοια παζάρια και ουσιαστικά γλύτωσε την Ελλάδα από τον αφοπλισμό.

Ας μην ξεχνάμε πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ταχθεί από την εποχή που βρισκόταν στη θέση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και του επικεφαλής του Eurogroup, υπέρ της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών της Ελλάδας, θεωρώντας πως η χώρα μας ξοδεύει τεράστια ποσά για αμυντικές δαπάνες, παραβλέποντας το ποιοι είναι οι γείτονες της Ελλάδας.

Ως αποτέλεσμα της άρνησης του ΔΝΤ στην απαράδεκτη πρόταση για τα Ελληνικά συμφέροντα, ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ έμεινε χωρίς περιθώρια ελιγμών στις διαπραγματεύσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά γλύτωσε και η Ελλάδα το πλήρες στρατιωτικό ξεβράκωμα.

Ευρωπαίος διαπραγματευτής μιλώντας στη FAS είπε πως «Στο τέλος αποφασίζει ένας θεσμός για το μέλλον της Ευρώπης, ο οποίος δεν έχει τη στήριξη ενός λαού», αναφερόμενος στο ΔΝΤ.
Ξέχασε να κάνει όμως και την αυτοκριτική του, καθώς οι «Ευρωπαϊκοί θεσμοί» αδιαφορούν για την βούληση ενός λαού που εκφράζεται μέσω των εκλογών που γίνονται σε μία χώρα.


Στο μεταξύ, την ώρα που το ΔΝΤ εξαντλεί την αυστηρότητά του στην Ελλάδα, μέσω της Κριστίν Λαγκάρντ γίνεται γνωστό πως ο οργανισμός θα μπορούσε να συνεχίσει να χορηγεί δάνεια στην Ουκρανία ακόμη και στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους αποτύχουν και το Κίεβο αποφασίσει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του!!!

Η Ουκρανική κυβέρνηση βρίσκεται σε διένεξη με τους πιστωτές της στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους της χώρας και η Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Νατάλια Γιαρέσκο δήλωσε ότι το Κίεβο ενδέχεται να κηρύξει προσωρινή αθέτηση πληρωμών!

Παρόλα αυτά, έγινε γνωστό ότι το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει δόση ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το δάνειο που έχει συμφωνήσει να χορηγήσει στην Ουκρανία μέσα στον Ιούλιο, ασχέτως του τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις.

Στην Ελλάδα τώρα, ο επιστημονικός συντονιστής της επιτροπής αλήθειας του δημοσίου χρέους Δρ. Ερίκ Τουσέν αποκάλυψε κάτι συνταρακτικό για τη φύση αλλά και τις μεθοδεύσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι το ΔΝΤ γνώριζε από το Μάρτιο του 2010 ότι το τότε Μνημόνιο για την Ελλάδα θα οδηγούσε σε αύξηση του δημοσίου χρέους!

Μάλιστα το έγγραφο, δεν ανακοινώθηκε στα Κοινοβούλια των 14 χωρών της ΕΕ που δάνεισαν στην Ελλάδα, ούτε και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς υπήρχε παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος το Μάιο του 2010, όταν δηλαδή υπεγράφη η συμφωνία!

Σύμφωνα με τον Ερίκ Τουσέν, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους το 2010 ήταν απολύτως επιζήμιος, διότι θυσιάστηκαν τα δικαιώματα συνταξιοδοτικών ταμείων της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών που κατείχαν κρατικά ομόλογα χωρίς να ερωτηθούν ή να τους δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη, ενώ οι τράπεζες έλαβαν ως αντιστάθμισμα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προστέθηκαν στο Ελληνικό δημόσιο χρέος!!!
 
Τα προκαταρτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αναμένεται να τεθούν στη δημοσιότητα στις 17-18 Ιουνίου 2015.

Ίσως οι πιέσεις του ΔΝΤ προς τους Ευρωπαίους για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους να μην γίνονται γιατί λυπήθηκαν ξαφνικά την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά γιατί πιθανόν μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις να είναι υποχρεωμένοι να διαγράψουν μέρος τους χρέους, καθώς θα αντιμετωπίσουν τη μήνη όλων για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομία.

Ίσως γι αυτό και η Ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει επιτακτικά το ζήτημα της μείωσης του χρέους και πλέον για πρώτη φορά στα σοβαρά οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ σκέφτονται να το κάνουν, γιατί διαφορετικά ίσως υπάρξουν και συνέπειες μέσω δικαστηρίων για τους υπεύθυνους…

Επομένως, δικαίως ο εξωτερικός παρατηρητής μπορεί να σκεφτεί πως το ΔΝΤ και η ΝΤΠ ουσιαστικά χρηματοδοτούν τον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας και ουδόλως ενδιαφέρονται για την Ουκρανική οικονομία και ταυτόχρονα το ΔΝΤ και η ΝΤΠ ουδόλως ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και την πρόοδό της, αλλά ενδιαφέρονται για την πλήρη υποταγή της χώρας που σύμφωνα με τον Χένρι Κίσινγκερ διαθέτει τον πιο δυσκολοκυβέρνητο και ανυπότακτο λαό απ’ όλους: τον Ελληνικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου