Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ το 1940, ΟΧΙ το 2015

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά την απαίτηση των δανειστών για αφοπλισμό της Ελλάδας ύψους 400 εκατ. ευρώ, ώστε να μην περικοπούν κι άλλο οι συντάξεις, έγινε σύσκεψη των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων υπό τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα!

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επικράτησε απελπισία, ειδικά όταν ειπώθηκε ότι το ΓΕΣ έχει φθάσει πλέον να έχει ίδιο προϋπολογισμό με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς!

Χάρη στη μεγάλη εμπειρία που απόκτησε τα προηγούμενα χρόνια ο Α/ΓΕΕΘΑ σε θέματα περικοπών, βρέθηκε ένα «περικόψιμο» πακέτο 400 εκατομμυρίων, που αφορά συντηρήσεις ή προμήθειες ανταλλακτικών. Δηλαδή αν χαλάσει κάτι, δεν θα μπορούμε να το φτιάξουμε.

Έτσι, είναι απολύτως λογικό να υπάρχει ανησυχία στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, που σε τέτοιες καταστάσεις πίεσης, πάντα θυσιαζόταν από τους κυβερνώντες, καθώς οι φήμες λένε πως αναμένεται μεταβολή των ασφαλιστικών τους θεμάτων προς το χειρότερο.

Αλλά, για ποια εξοπλιστικά μιλάνε ο δανειστές;
Αφού δεν υπάρχουν εξοπλιστικά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα!
Τι φωτογραφίζουν οι εταίροι μας, όταν ζητάνε περικοπές 400 εκατομμυρίων από τους υποτιθέμενους εξοπλισμούς;
Το μυαλό πάει στο πρόγραμμα ενεργοποίησης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion, το οποίο ανατέθηκε στους Αμερικανούς.

Για πολλοστή φορά ο Γιούνκερ αλλά και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδας, όχι για να χαλάσουν απλά τον όποιο προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά να κάνουν κάτι πολύ χειρότερο:
να πλήξουν την καρδιά της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
Αν πράγματι φωτογραφίζουν τα P-3, σημαίνει ότι θέλουν να τσακίσουν οριστικά την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, καθώς οι Ευρωπαίοι δεν την θέλουν ανοιχτή! Τους χαλάει τα σχέδια…

Ανάλογες ζημιές έχουν κάνει και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τα οποία επίσης δεν θέλουν ανοιχτά. Θυμίζουμε την έγγραφη πρόταση των Ρώσων για την παραγωγή Καλάσνικωφ.

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι τι θα κάνει η Ελληνική κυβέρνηση.
Θα υποκύψει στις πονηριές του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ;
Είναι τυχαίο ότι διαρκώς, κυρίως οι Ευρωπαίοι δανειστές, στοχοποιούν ό,τι έχει σχέση με την Άμυνα στην Ελλάδα;
Ποια είναι τα σχέδιά τους;
Ποιοι οι στόχοι τους;
Θα υποκύψουμε;

Την ίδια ώρα, αρκετοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου που το παίζουν έξυπνοι, διακινούν μέσω των social media ρήσεις του στυλ:
η ρήξη θα είναι καταστροφική όσο και η Μικρασιατική καταστροφή το 1922…

Ξεχνάνε όμως, ή δεν θέλουν να πουν, πως η συνέχιση των μνημονίων και των συμφωνιών όπως τις ζήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια, είναι ίδια με την Γερμανική Κατοχή της περιόδου 1941-1944, χωρίς όμως ελπίδα να τελειώσει

Επομένως, είναι καιρός να πουν οι Έλληνες ένα ακόμη μεγάλο ΟΧΙ και να μην βάλουν την ουρά στα σκέλια, όπως θέλουν οι έξω και πολλοί από τους μέσα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου