Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Δώρο των Ισλαμιστών της ISIS στην Ελλάδα!

Δυνάμεις του Λ.Σ. και των ειδικών δυνάμεων του Π.Ν.  προχώρησαν στην κατάσχεση του φορτίου πλοίου που προοριζόταν για τους ισλαμιστές της ISIS στη Λιβύη. Το φορτίο αποτελούνταν από βαριά τεθωρακισμένα οχήματα και όχι μόνο.

Όπως έγραψε το defencenet.gr οι Ελληνικές αρχές είχαν πληροφόρηση ότι ένα φορτηγό πλοίο θα επιχειρούσε να παραδώσει παράνομα το φορτίο του σε λιμάνι της Λιβύης, το οποίο ελέγχουν οι ένοπλοι ισλαμιστές της ISIS, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

Με συνδυασμένη επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό, εντοπίστηκε το φορτηγό πλοίο νότια της Κρήτης και οργανώθηκε επιχείρηση από τις ειδικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο πλοίο προκειμένου να ελέγξουν τη γνησιότητα των εγγράφων που συνόδευσαν το φορτίο.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από τα ΗΑΕ και είχε προορισμό τη Λιβύη, αλλά δεν υπήρχαν έγγραφα που να δικαιολογούν το φορτίο του, δηλαδή πιστοποιητικό τελικού χρήστη (End User Certificate) κάτι που αυτόματα κάνει το φορτίο παράνομο.

Επίσης δεν υπήρχε και κανένα απολύτως δικαιολογητικό από επίσημη αρχή του ΟΗΕ καθώς για να γίνει εξαγωγή πολεμικού υλικού στη Λιβύη χρειάζεται άδεια  του οργανισμού. 

Από την έρευνα που έγινε αργότερα στο αμπάρι του πλοίου ανακαλύφθηκαν:
18 οχήματα MRAP Typhoon
5 θωρακισμένα Toyota Land Cruiser 2000
2 θωρακισμένες BMW
8 μικρότερα οχήματα SUV

Το φορτίο του σκάφους (που το είχε μισθώσει η εταιρεία  Streit Security Systems) κατασχέθηκε, ενώ το πλοίο βρίσκεται σε λιμένα της Κρήτης προκειμένου να γίνει η εκφόρτωση του.

Όπως αναφέρθηκε, οι αρχές έχουν βάσιμες υποψίες ότι το φορτίο είχε ως τελικό αποδέκτη την τρομοκρατική οργάνωση της ISIS της Λιβύης, η οποία εξοπλίζεται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η απώλεια για τους ισλαμιστές του φορτίου που κατασχέθηκε από τις Ελληνικές Αρχές θεωρείται μεγάλη, καθώς τα οχήματα MRAP θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα στους ισλαμιστές.

Τώρα όλος αυτός ο εξοπλισμός, θα περιέλθει στην κυριότητα του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος θα αποκτήσει εντελώς ανέξοδα 18 οχήματα MRAP τα οποία δεν διαθέτει μέχρι σήμερα.

Μάλιστα η έλλειψη των συγκεκριμένων οχημάτων ήταν τέτοια, που οι δυνάμεις της ΕΛ.Δ.ΑΦ. στο Αφγανιστάν είχαν αναγκαστεί να ζητήσουν δανεικά 5 οχήματα MRAP Αμερικανικής κατασκευής για να καλύψουν τις ανάγκες τους, τα οποία και επέστρεψαν στη συνέχεια.

Τα οχήματα Typhoon είναι τύπου 4x4 ανήκουν στην κατηγορία των θωρακισμένων και προστασίας από ενέδρες, νάρκες και IED (Mine Resistant Ambush Protected) και μπορούν να μεταφέρουν έως και 10 εξοπλισμένους στρατιώτες. Φέρουν οπλισμό ενός πολυβόλου των 7,62 χλστ. ή των 12,7 χλστ., εκτοξευτή βομβίδων, έχουν βάρος 12,5 τόνων, αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 100 χ.α.ω. και έχουν αυτονομία 1000 χλμ.

Η μεγάλη ερώτηση είναι, ποιος ήταν ο αποστολέας του φορτίου στην Λιβύη;
Ποιος πλήρωσε για όλα τα θωρακισμένα και όχι μόνο οχήματα;
Ποιος είναι αυτός που εξοπλίζει τους ισλαμοφασίστες της ISIS που κόβουν κεφάλια Χριστιανών και καταστρέφουν αρχαία μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς;




1 σχόλιο:

  1. λεω μηπως ειναι λεω ΄΄ usa ΄΄ λεω μιπως ΄΄ εβραιοι λεω ΄' να σπροχνουν μπαρουτι συρια ιρακ Λυβυη λεω με τα αδελφακια και ρωσια στους κουρδους λεω μπαρουταποθικες να αδειαζουν λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή