Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Επικεφαλής ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης για τη σύνδεση Ελλάδας - BRICS και περιορισμός της χρήσης των μετρητών!!!

Στα χέρια του Παναγιώτη Ρουμελιώτη βρίσκεται το σχέδιο για τη σύνδεση της Ελλάδας με την Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS μετά από την πρόταση της Ρωσίας προς την Ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά των BRICS διαρρέεται η δυνατότητα χρηματοδότησης της Ελλάδας με 25 ή 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Για τη απόφαση της κυβέρνησης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ συμφωνήθηκε η συγκρότηση Ομάδας Έργου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία θα εκπονήσει, εντός 30 ημερών, στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών στη χώρα μας και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος!!!

Η κίνηση αυτή θεωρείται καθοριστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή, καθώς οι συναλλαγές θα περνούν απευθείας μέσω του τραπεζικού συστήματος και επομένως θα ελέγχονται όλα από τις τράπεζες. Η κάθε μας αγορά!!!

Πόσο εφικτό είναι αυτό; Είναι αδύνατον να ειπωθεί τώρα με βεβαιότητα.
Το σίγουρο είναι ότι η κατανάλωση θα πέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα.

Άλλωστε και τώρα οι οικονομικές πράξεις άνω των 500 ή 1000 ευρώ ανάλογα με την αγορά περνούν υποχρεωτικά μέσω τραπεζών και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έχει υποχωρήσει η κατανάλωση σε ηλεκτρικά είδη κλπ

Σημειώνεται δε, ότι θα υπάρξουν σκληρές ποινές σε όσες εταιρείες δέχονται μετρητά στις συναλλαγές τους με πελάτες.

Μεγάλες ευνοημένες θα είναι οι τράπεζες οι οποίες θα χρεώνουν στις χρεωστικές κάρτες προμήθεια για τις «υπηρεσίες» τους και θα γεμίσουν τα ταμεία τους με καταθέσεις που θα κινούν τις χρεωστικές κάρτες.

Δηλαδή,  μια γιαγιά που θα θέλει να κάνει ένα δώρο των 100 ευρώ από ένα παιχνιδάδικο στα εγγόνια της θα πρέπει να διαθέτει χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και να έχει καταθέσει το ποσό στην τράπεζα προηγουμένως!
Απίστευτο; Νεοταξίτικο!

Για τους κινδύνους και τις αδικίες, σας είχαμε ενημερώσει λεπτομερώς με το άρθρο:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/04/50.html

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Αριστεράς προωθεί την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Ελλάδα, η οποία επιθυμεί αρχικά τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο των ανθρώπων. Γιατί το κάνει; Δυστυχώς, πιθανόν, από ανικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας, λόγω των αριστερών και των προοδευτικών συνδρόμων…
Ας ελπίσουμε πως θα καταλάβουν τι πάνε να κάνουν στο όνομα της φοροδιαφυγής, πριν να είναι πολύ αργά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες που θα φέρει η υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου