Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Η Ρωσία κάλεσε την Ελλάδα να γίνει το έκτο μέλος των BRICS

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η Ρωσία κάλεσε την Ελλάδα να γίνει το έκτο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, το αντίπαλο δέος του ΔΝΤ.

«Θα είμαστε ευτυχείς να δούμε την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το ταξίδι αυτό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Σεργκέι Στόρτσακ, του Υφυπουργού Οικονομικών της Ρωσίας και εκπροσώπου της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν η Κίνα, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότιος Αφρική (BRICS).

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στόρτσακ εκφράζοντάς του την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το έκτο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον Σεργκέι Στόρτσακ το ενδιαφέρον της Ελλάδας και τη δέσμευση πως θα εξεταστεί διεξοδικά η πρόταση, την οποία θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους ηγέτες των BRICS στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου.

Η Παγκόσμια Αναπτυξιακή Τράπεζα Υποδομών και Ανασυγκρότησης έχει σκοπό να βοηθήσει την ανάπτυξη όλων των θυμάτων των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, των banksters (από το bank και gangster), όπως η Ελλάδα.

Επίσης οι BRICS ιδρύουν δικό τους Σύστημα Αξιολόγησης ως απάντηση στο Αμερικανικό μονοπώλιο των οίκων αξιολόγησης που ανεβάζουν και κατεβάζουν τις οικονομίες των χωρών κατά το δοκούν.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη τελεί υπό την αιγίδα της Ρωσικής προεδρίας και διοργανώνεται ετησίως από το 1997. Φέτος θα διεξαχθεί μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές, εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους γιατί ένα τόσο σημαντικό οικονομικό και πολιτικό γεγονός έχει συστηματικά «περιφρονηθεί» από την Ελλάδα, έως σήμερα…

Ας ελπίσουμε πως το ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τίμησε τελικά με την παρουσία του την παρέλαση στην Μόσχα για τα 70 χρόνια από την νίκη κατά των Γερμανών, όπως αρχικά είχε διαφανεί, δεν θα έχει κακό αντίκτυπο στις Ελληνορωσικές σχέσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου