Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Φωτιά στα Βαλκάνια βάζει πάλι η Αλβανία

Την πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων προσπαθεί να πυροδοτήσει και πάλι η Αλβανία, ορμώμενη από την ιδέα της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας.

Ο μεγαλοϊδεατισμός ήδη διδάσκεται στα σχολεία της χώρας, όπως έχουμε γράψει παλαιότερα.
http://cosmostatus.blogspot.gr/2014/12/blog-post_8.html
Η Αλβανία έχει επιδοθεί σε μπαράζ προκλήσεων τους τελευταίους μήνες, όπως την απειλή ένωσης με το Κοσσυφοπέδιο
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/04/blog-post_75.html
την εμφάνιση του UCK στα Σκόπια 

http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/04/uck.html
ενώ τις τελευταίες μέρες υπήρξε μεγάλη ένταση στη Βαρντάρσκα (FYROM), με συμπλοκές στο Κουμάνοβο και διαδηλώσεις στα Σκόπια.

Έτσι, η Αλβανία μετά την αμφισβήτηση της συμφωνίας με την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες (ΑΟΖ) στο Ιόνιο
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/05/blog-post_9.html
τώρα αμφισβητεί και τα χερσαία σύνορα!!!

Τα Τίρανα θέτουν θέμα χερσαίων συνόρων Ελλάδας και Αλβανίας, καθώς εκτός από το διάβημά τους προς την Αθήνα που ζητούν τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται Αλβανικά χωρικά ύδατα, τώρα ζητούν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο!!! Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες πρόκειται να γίνουν βόρεια των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ενέργειες των Αλβανών εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο κινείται το Αλβανικό πολιτικό σύστημα, για να προβληθεί το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας».

Οι Ελληνικές αρχές υποψιάζονται ότι πίσω από τις Αλβανικές κινήσεις βρίσκεται η Τουρκία. Η Άγκυρα φαίνεται να επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας, καθώς υπήρξε συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα.

Προβληματισμό όμως προκαλεί η κόντρα μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας για το θέμα των σχολείων που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Αλβανία. Ο Ερντογάν ζήτησε να κλείσουν τα σχολεία, όμως η Αλβανίδα υπουργός παιδείας απάντησε στον Ερντογάν αυστηρά, λέγοντάς του πως η λειτουργία των σχολείων στην Αλβανία είναι εσωτερικό θέμα και όχι κάτι που θα συζητήσει με την Τουρκία.

Μετά τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο της FYROM που δεν ήταν καθόλου τυχαίες, η Σερβία μπήκε σε καθεστώς επιφυλακής και η κίνηση αμφισβήτησης από την επίσημη Αλβανία των Ελληνικών χερσαίων συνόρων θα πρέπει να προϊδεάσει τις Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας ώστε να μην αιφνιδιαστούν.

Οι Σερβικές μυστικές υπηρεσίες και το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψαν ότι η «Μεγάλη Αλβανία» στηρίζεται από τις ΗΠΑ, οι οποίες επιδιώκουν την καταστροφή του Ορθόδοξου άξονα που θα ξεκινάει από τη Μόσχα και θα καταλήγει στην Αθήνα μέσω Βελιγραδίου.

Έτσι, προωθείται με κάθε τρόπο η αθεΐα στην Ελλάδα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τωις ελεγχόμενες ΜΚΟ από τις ΗΠΑ, μέσω συνεχούς προπαγάνδας και λοιδορώντας τους πιστούς, όπως συνέβη προσφάτως με τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, όπου η προσέλευση των πιστών Ορθόδοξων Ελλήνων τρόμαξε τα νεοταξίτικα κέντρα εξουσίας.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι μια «Μεγάλη Αλβανία» θα εμποδίσει τη δημιουργία του αγωγού (Greek-Turkish stream) που θα μεταφέρει το Ρωσικό φυσικό αέριο στην Κεντρική Ευρώπη, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Τα Σκόπια λόγω της ισχυρής Αλβανικής μειοψηφίας (30% του πληθυσμού) είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.
Μην ξεχνάμε πως ακόμη και η Μαντλίν Ολμπράιτ βγήκε από την φορμόλη και κατηγόρησε ακόμη και την Ελλάδα για τις ταραχές στην FYROM.

Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και καθόλου ανεκτική με τις παράλογες απαιτήσεις της Αλβανίας.
Η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση και να απαιτήσει την εφαρμογή της του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας (17-5-1914), που προέβλεπε την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, που κακώς δόθηκε ως εδαφική περιοχή στην Αλβανία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Εάν η Βόρειος Ήπειρος γεμίσει με Έλληνες και απαιτηθεί η εφαρμογή των συνθηκών, τότε η Αλβανία θα αναγκαστεί να φερθεί πολιτισμένα και όχι αλυτρωτικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου