Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Κατάργηση των μετρητών ζητούν Γερμανοί οικονομολόγοι

Την επιβολή των προθέσεων της Νέας Τάξης Πραγμάτων προπαγανδίζουν οι Γερμανοί. Με πρόφαση την πάταξη της φοροδιαφυγής, προτείνουν την κατάργηση της ελευθερίας της αγοράς αγαθών μέσω μετρητών και την επιβολή του πλήρως ελεγχόμενου πλαστικού χρήματος.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, στη συνέντευξή του ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας Πέτερ Μπόφινγκερ, που είναι μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών της Γερμανικής κυβέρνησης, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των χαρτονομισμάτων!

«Με τις τρέχουσες τεχνικές δυνατότητες, τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα είναι ουσιαστικά αναχρονισμός» δήλωσε ο Πέτερ Μπόφινγκερ. 


Την ίδια άποψη έχει και ο καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Κένεθ Ρόγκοφ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο, με την κατάργηση των χαρτονομισμάτων θα στερέψει η αγορά της μαύρης εργασίας και των ναρκωτικών (τυρί)!

Ο Μπόφινγκερ ζήτησε από τη Γερμανική κυβέρνηση να υποστηρίξει την ιδέα αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο!

«Θα ήταν ένα καλό θέμα για τη σύνοδο της Ομάδας G7» (τη Ρωσία δεν την υπολογίζουν πια και έτσι δεν υπάρχει G8) είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κένεθ Ρόγκοφ, δήλωσε στη Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα ήταν να τυπώνονται μόνο τα μικρά χαρτονομίσματα.

«Πολύ μεγάλο μέρος των αρνητικών συνειρμών συνδέεται με τα μεγάλα χαρτονομίσματα. Όταν σταματήσουμε να τα τυπώνουμε, τότε θα έχουμε ήδη πετύχει πολλά», εκτίμησε ο Ρόγκοφ.

Ο Κένεθ Ρόγκοφ εξήγησε ότι εξαιτίας της «ανωνυμίας» τους τα χαρτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράνομες συναλλαγές(!) ενώ υποστήριξε ότι η χωρίς πραγματικά χρήματα οικονομία, θα δώσει στις κεντρικές τράπεζες μεγαλύτερη ευχέρεια να υιοθετούν αρνητικά επιτόκια(!) εμποδίζοντας τους επενδυτές να καταφεύγουν στην μετατροπή των χρημάτων τους σε μετρητά!

Η φάκα (μετά το τυρί) είναι η τελευταία πρόταση: έχεις χρήματα; ξόδεψέ τα!!!
Απαγορεύεται η κατοχή χρημάτων, καθώς θα υπάρχουν αρνητικά επιτόκια, δηλαδή τα χρήματα στην τράπεζα δεν θα αυγατίζουν από τους τόκους, αλλά θα λιγοστεύουν από τα αρνητικά επιτόκια!!!

Επίσης, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει από το cosmostatus, η πληρωμή μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών θα σημάνει τον πλήρη έλεγχο τού τι αγοράζει ο καθένας από εμάς και επομένως ο καθένας μας θα μπορεί να πέσει θύμα εκβιασμού.

Είναι καιρός να αντισταθούμε, γιατί οι γραφικοί και οι γραφές, επαληθεύονται…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου