Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Πτωχεύει η Ελλάδα και καταστρέφεται η ΕΕ!!!

Στάση πληρωμών και χρεοκοπία της Ελλάδας στις 5 Ιουνίου προβλέπει «απόρρητο» έγγραφο του ΔΝΤ που έβγαλε στη φόρα ο δημοσιογράφος Πωλ Μέισον του Βρετανικού channel 4. Το έγγραφο με ημερομηνία 14 Μαΐου προβλέπει αδυναμία πληρωμής της δόσης του 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, αν δεν υπάρξει νέα συμφωνία για την Ελληνική κυβέρνηση.

Πρόκειται για νέο τρόπο πίεσης από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα, ώστε να συμφωνήσει το ταχύτερο με τους δανειστές - τοκογλύφους. Τους αποκαλούμε τοκογλύφους, καθώς συμπεριφέρονται ως τοκογλύφοι και όχι ως «εταίροι».

Τα νούμερα της Ελληνικής οικονομίας δείχνουν ότι αν δεν υπάρξει τερματισμός των διαπραγματεύσεων και εκταμίευσης κάποιων δόσεων, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Σε ρεπορτάζ του Βρετανικού Channel 4 και του The Press Project, τονίζεται ότι η δόση του 1,5 δισ. ευρώ είναι η πρώτη ευάλωτη πληρωμή για την Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος Πωλ Μέισον επισημαίνει ότι οι Έλληνες διαπραγματευτές ξεκαθάρισαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η δόση του Ιουνίου δεν μπορεί να αποπληρωθεί χωρίς συμφωνία.

Το απόρρητο έγγραφο που έγινε παγκοσμίως γνωστό, αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στην εκτίμηση μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, καθώς η ΕΕ φαίνεται να αναζητεί μια συμφωνία που θα της δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ρευστότητα του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Στο έγγραφο επιβεβαιώνεται η «πρόσφατη πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις που αφορά στον ΦΠΑ και στο νέο φορολογικό σύστημα αλλά όπως υπογραμμίζει το ΔΝΤ, το σφιχτό χρονοδιάγραμμα και η αυξανόμενη ένταση μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων θα κάνουν πολύ κρίσιμη την επόμενη συνάντηση κορυφής στη Ρίγα, η οποία φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την περίπτωση κάλυψης της δόσης προς το Ταμείο.

Επίσης στο έγγραφο γίνεται αναφορά στα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων, όπως στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, στα εργασιακά και στην επαναπρόσληψη 4000 δημόσιων υπαλλήλων και σημειώνεται ότι αυτά αποτελούν εμπόδιο για την τελική συμφωνία μέσα στην εβδομάδα.

Στο έγγραφο καταγράφονται επίσης και τα σημεία σύγκλισης όπως η συμφωνία για μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα κάτω του 3% στα επόμενα δύο χρόνια. Σε άλλο σημείο γίνεται σαφές ότι «καμία εκταμίευση δεν μπορεί να γίνει μέχρι να υπάρξει πλήρης συμφωνία», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες και να μην επισκιαστεί η εντολή του Ταμείου».

Σύμφωνα με τον (φιλέλληνα δημοσιογράφο) Πωλ Μέισον, όση περισσότερη λιτότητα απαιτούν οι Ευρωπαίοι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Καλό θα ήταν πάντως να θυμηθούν οι «εταίροι» της Ελλάδας, πως οι ΗΠΑ βγήκαν από την κρίση «κόβοντας» - «τυπώνοντας» χρήμα, δολάρια,  αυξάνοντας την ρευστότητα και εκμηδενίζοντας την λιτότητα. Έκαναν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ζητούν να κάνει η Ελλάδα.

Ένα ενδεχόμενο Grexit θα προκαλέσει σοβαρότατες πολιτικές συνέπειες παγκοσμίως καθώς θα αλλάξει εντελώς την αντίληψη του κόσμου για την Ευρώπη, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην Bild.

«Η αποχώρηση της Ελλάδα δεν θα ήταν οικονομικά, αλλά πολιτικά εξαιρετικά επικίνδυνη. Όταν φύγει η πρώτη χώρα, ο κόσμος θα βλέπει διαφορετικά την Ευρώπη. Κανείς δεν θα της έχει εμπιστοσύνη, θα διαλυθεί στην πρώτη μεγάλη κρίση».

Επίσης άφησε «παράθυρο» για τρίτο πακέτο «διάσωσης» ή «βοήθειας» προς την Ελλάδα, αν η χώρα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές. Όπου εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τους δανειστές – τοκογλύφους, σημαίνει μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων και γενικότερα δημιουργία κάκιστων συνθηκών διαβίωσης για τους Έλληνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου