Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Προκλητικοί οι Τούρκοι για τα κατορθώματά τους

Ένα τουρκικό μαχητικό F-16C που συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ, κατάφερε να γίνει το κέντρο ενδιαφέροντος για φωτογράφους και όχι μόνο.

Ο λόγος του ενδιαφέροντος είναι το kill mark που έφερε στο πλάι του. ΤΟ kill mark είχε ένα Συριακό ελικόπτερο τύπου Mi-17, που απ’ ότι φαίνεται, καταρρίφθηκε από το Τουρκικό αεροσκάφος.

Θυμίζουμε ότι στις 16 Σεπτεμβρίου 2013, ένα ελικόπτερο Mi-17 της Συρίας είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας κατά 2 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια είχαν κυκλοφορήσει video από την κατάρριψή του, που αποδίδεται στην 182 μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, με έδρα το Ντιγιάρμπακιρ.
  Η φωτογραφία του τουρκικού F-16C που συμμετείχε στην άσκηση του ΝΑΤΟ στο Ικόνιο, με την επωνυμία Tiger Meet 2015, αναρτήθηκε στην Τουρκική ιστοσελίδα http://kokpit.aero/suriye-mi17-dusuren-turk-f16




Θα θέλαμε να θυμίσουμε πως ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί παλαιότερα και στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Τότε ένα Mirage 2000 είχε εμφανιστεί με kill mark ενός Τουρκικού F-16. Όταν όμως το περιστατικό έγινε γνωστό, με άνωθεν εντολή, το kill mark σβήστηκε, για να μην προκληθούν οι Τούρκοι.
Η φωτογραφία όμως, υπάρχει ακόμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου