Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το Aljajeera δικαιώνει τον Βαρουφάκη

Δικαιώνει τον Γιάννη Βαρουφάκη για τις επιλογές του και κατακεραυνώνει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για την ανικανότητά τους να αντιληφθούν την πραγματικότητα το Aljazeera στην Αμερικανική του έκδοση.

Με τίτλο «ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι περισσότερα από τα ρούχα του» το Aljazeera υποστηρίζει πως ο Υπουργός ίσως δεν σώσει την Ελλάδα, αλλά δίνει στα media πολλά για να κουτσομπολεύουν.

Στο άρθρο γίνεται λόγος για το ανώνυμο δημοσίευμα του Bloomberg από την Ρίγα που αναδημοσίευαν οι πάντες, πως  δήθεν ο Βαρουφάκης δέχτηκε φραστική επίθεση από τους υπολοίπους Ευρωπαίους ως «ερασιτέχνης» και «τζογαδόρος». Ένα δημοσίευμα που διαψεύστηκε από τα μετέπειτα γεγονότα και κανένα μεγάλο δίκτυο δεν φρόντισε να κάνει γνωστό.

Στο άρθρο επισημαίνεται πως ο Βαρουφάκης πάντα έχει κάτι να προτείνει στους Ευρωπαίους, που μάλλον δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν.

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται πως σε ένα ανώνυμο και άρρωστο μονόπλευρο δημοσίευμα υποστηρίζεται πως οι Ελληνικές θέσεις είναι μη ρεαλιστικές, ενώ δεν λογαριάζεται καθόλου η απαίτηση των Ελλήνων για τερματισμό της λιτότητας.

Το πρόβλημα είναι, συνεχίζει το Aljazeera,  η μοδάτη προσωπικότητα που έχτισαν τα media γύρω από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών και ο συμβολισμός που κουβαλάει. Ο Βαρουφάκης δεν είναι το πρόσωπο, αλλά το έθνος πίσω του.

Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε πως η λογική θέση του Βαρουφάκη, ποτέ δεν κατέληξε να είναι στο κέντρο των συνομιλιών ή στην κάλυψή της από τα media.

Αντί να λαμβάνουν τις ιδέες του σοβαρά, οι Ευρωπαίοι εταίροι έδειξαν εμμονές με τους τρόπους του και το ντύσιμό του, πιθανώς για να αποφύγουν την σκληρή δουλειά της αναδόμησης του μη βιώσιμου Ελληνικού χρέους και να μη σταματήσουν την υποστήριξη μέτρων που πνίγουν την Ελληνική οικονομία και την οδηγούν σε περισσότερη ύφεση, τονίζει το Aljazeera.

Σε άλλο σημείο, το Aljazeera μιλάει για μια Γερμανική εφημερίδα που έγραψε πως ενώ οι άλλοι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών έδειχναν χλωμοί και κουρασμένοι, ο Βαρουφάκης έμοιαζε λες και μόλις είχε επιστρέψει από διακοπές!

Τον τελευταίο καιρό ο Βαρουφάκης και η Ελλάδα απολαμβάνουν πολλή ανεπιθύμητη προσοχή. Αλλά γίνεται φανερό πως όταν πλησιάζει η λύση του προβλήματος, η ΕΕ επιστρέφει στο τραπέζι με απαιτήσεις που δεν έχουν νόημα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Aljazeera για τον Γιάννη Βαρουφάκη στο link:

http://america.aljazeera.com/opinions/2015/5/yanis-varoufakis-is-more-than-his-clothes.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου