Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Λύθηκε το πρόβλημα! Η Πολωνία θα δεχθεί 60 οικογένειες Σύριων Χριστιανών προσφύγων…

Η Πολωνία θα υποδεχθεί 60 οικογένειες Χριστιανών προσφύγων από τη Συρία, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Εύα Κόπατζ (Ewa Kopacz).

«Η απόφαση είναι σαφής. Θα υποδεχθούμε κατ' αρχήν 60 οικογένειες. Θα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα», είπε η Πολωνέζα πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

«Σήμερα, οι Χριστιανοί που υφίστανται ένα βάρβαρο διωγμό στη Συρία, αξίζουν μια Χριστιανική χώρα, όπως είναι η Πολωνία, να αναλάβει ταχεία δράση και να προστρέξει σε βοήθειά τους», πρόσθεσε η Εύα Κόπατζ.

Η Πολωνική ΜΚΟ Estera είχε ζητήσει από την κυβέρνηση της χώρας να υποδεχθεί 300 οικογένειες Χριστιανών από τη Συρία, δηλαδή περίπου 1.500 ανθρώπους, σημειώνοντας ότι το κόστος του ταξιδιού και της εγκατάστασής τους θα μπορούσε να καλυφθεί από φιλανθρωπικές οργανώσεις, εταιρείες και εκκλησίες.

Η Πολωνέζα πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να υπάρξει υποστήριξη από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για τη φιλοξενία των προσφύγων.

«Θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να βρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να έχουν τη δυνατότητα να μάθουν Πολωνικά, να φροντίσουν τα παιδιά τους», είπε επίσης η πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Η Βαρσοβία, όπως και η πλειονότητα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τάσσονται εναντίον της υποχρεωτικής κατανομής μεταναστών βάσει ποσοστώσεων στα κράτη - μέλη που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Πολωνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων εθελοντικά από κάθε κράτος - μέλος της ΕΕ, για φιλανθρωπικούς λόγους.

Πιστεύει δηλαδή η Πολωνία (διά μέσου της Πρωθυπουργού της) πως δεχόμενη στην επικράτειά της 1500 άτομα θα βοηθήσει στην λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ιταλία.

Σημαντικό επίσης είναι, πως η Πολωνία θα δεχθεί μόνο Χριστιανικές οικογένειες, αφήνοντας τους Μουσουλμάνους στην πλάτη των γνωστών θυμάτων.

Μήπως η στάση αυτή της Πολωνίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρατσιστική;
Μήπως οι αντιρατσιστικές οργανώσεις θα πρέπει να οργανώσουν συλλαλητήρια έξω από τις Πολωνικές πρεσβείες ανά την Ευρώπη για να διαμαρτυρηθούν για τον θρησκευτικό διαχωρισμό που προβαίνει μία Ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα;
Μήπως θα πρέπει να πιεστούν οι Ανατολικές χώρες να δεχθούν πρόσφυγες ανεξαρτήτως θρησκεύματος και με ποσόστωση;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου