Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΓΕΝ: αυτό θα είναι το ΠΝ ως το 2016

Το Πολεμικό Ναυτικό ως το 2016 περιέγραψε ο ΑΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης μιλώντας από το ιστορικό αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ.
Στην ομιλία του ο ΑΓΕΝ διαβεβαίωσε ότι:


1. Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των υποβρύχιων Type-214, ώστε να καταστούν επιχειρησιακά και να κάνουν τη διαφορά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

2. Το νέο υποβρύχιο Type-214 ΠΙΠΙΝΟΣ και το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο Type-209/1200 ΩΚΕΑΝΟΣ, έχουν ολοκληρώσει τις δοκιμές και σύντομα θα τα ενταχθούν επιχειρησιακά στον Στόλο.

3. Το τρίτο υποβρύχιο Type-214 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εν πλω και προγραμματίζεται η επιχειρησιακή του ένταξη στις αρχές του Φθινοπώρου.

4. Το τέταρτο υποβρύχιο Type-214 ΚΑΤΣΩΝΗΣ, προβλέπεται να ενταχθεί επιχειρησιακά στον Στόλο, το αργότερο εντός του 2016.

5. Η ενίσχυση του Στόλου θα συνεχιστεί με την πυραυλάκατο ΡΙΤΣΟΣ, την πέμπτη υπερσύχρονη πυραυλάκατο τύπου SUPER VITA, που ολοκληρώνει τις δοκιμές εν πλω και σύντομα θα καταστεί επιχειρησιακή.

6. Δύο ακόμη πυραυλάκατοι του ίδιου τύπου θα ακολουθήσουν σύντομα.

7. Έχει δρομολογηθεί η κάλυψη του κενού σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Το Πολεμικό Ναυτικό εξέτασε ενδελεχώς όλες τις εναλλακτικές λύσεις και κατέληξε στο ότι με τις παρούσες συνθήκες, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υφιστάμενων P-3B Orion είναι η ορθότερη και οικονομοτεχνικά πλέον συμφέρουσα λύση.
Μετά από εισήγηση του ΓΕΝ και του ΣΑΓΕ και δύο αποφάσεις ΚΥΣΕΑ, προωθήθηκε η επανενεργοποίηση εντός του 2016, ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion ως ενδιάμεση λύση και ο εκσυγχρονισμός και η σημαντική επέκταση ορίου ζωής 5 συνολικά αεροσκαφών P-3B Orion.

Ο ΑΓΕΝ επίσης έπλεξε το εγκώμιο όλων των υπηρετούντων στο ΠΝ, θεωρώντας τους «πολλαπλασιαστές ισχύος», ενώ πρώτη προτεραιότητα είναι η μέριμνα για το προσωπικό, η στήριξή του και η ενίσχυση της αξιοκρατίας.

Ας ελπίσουμε πως ΠΝ θα παραμείνει ο ισχυρός φύλακας των συμφερόντων της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου